În urmă cu şase ani se inaugura cu mare fast la poalele cetăţii Poienari de la Arefu prima zona de picnic, conformă cu normele europene, din judeţul Argeş.
ADI Servsal Argeş, in parteneriat cu Eco-Rom Ambalaje, a inaugurat pe 8 iulie 2012 prima zona de picnic din Argeş, realizată conform Legii Picnicului (Legea 54/2012).
La evenimentul de atunci au participat mai toţi conducătorii Consiliului Judeţean Argeş. Panglica tricoloră a fost tăiată de către primarul comunei Arefu, dl Gheorghe Stoican, de dna Lorita Constantinescu, reprezentant Eco-Rom Ambalaje şi de dl Gabriel Moiceanu, director executiv al ADI Servsal Argeş.
Zona de Picnic Arefu, aflată la poalele Cetaţii Poienari, esteo zonă cu tradiţie frecventată de numeroşi argeşeni şi de şi mai numeroşi turişti din ţară şi din străinătate.
Zona fusese dotată cu 10 module compuse din grătar, masă şi băncute, cinci puncte de colectare a deşeurilor, patru toalete ecologice şi un punct administrativ.
Firma ADI Servsal Argeş trebuia să supervizeze buna desfăşurare a gestiunii deşeurilor în zonă. Toate deşeurile colectate selectiv aici trebuia să ajungă la reciclare, cu sprijinul Primariei Comunei Arefu.
A dispărut totul…
Drumul de acces spre zona de picnic este unul plin de gropi în care îţi rupi maşina. Din „inventarul” iniţial al locului de picnic nu au mai rămas decât vreo două „barăci” dărăpănate pe post de toalete.
În rest, nici urmă de grătare, de mese sau puncte de colectare a deşeurilor. Despre punct administrativ nici nu mai poate fi vorba, atâta timp cât celelalte lucruri au dispărut de acolo.
Ar fi fost chiar culmea să vină cineva prin zonă să perceapă vreo taxă, fără a oferi în schimb măcar un loc de depozitat gunoiul.
Dovadă că ideea iniţială de realizare a unui astfel de spaţiu de picnic nu a fost una rea, o reprezintă faptul că în zilele libere ale sărbătorilor pascale sute de oameni au ieşit la iarbă verde şi la tradiţionalul grătar.
Dar încă odată se dovedeşte faptul că reprezentanţii autorităţilor se pricep de minune doar la tăiatul „pamblicilor”, nu şi la întreţinutul în condiţii corespunzătoare a unor investiţii.
Şi nu putem să nu reamintim cititorilor noştri declaraţiile pline de elan făcute de directorul Servsal, în urmă cu şase ani: „Pe viitor, dorim să înfiinţăm 20 de zone de picnic, cu ajutorul resurselor financiare de la Fondul de mediu şi cu cel al primăriilor şi consiliilor locale”, declara dl Gabriel Moiceanu la inaugurarea primei zone de picnic din judeţul Argeş.
Estimp, a dispărut şi unica zonă de picnic europeană. Celelalte 20, avute în vedere de dl Moiceanu…mai avem de adăstat.
3 Comentarii
Anonim
Moiceanu din ce și-a făcut vila ?
Interesantă întrebare. Ne-aţi pus pe gânduri. Dacă ştiţi mai multe despre subiect, contactaţi-ne. Vă garantăm anonimatul.
Anonim
Trăim în România și asta ne ocupă tot timpul.
Anonim
Taxa se percepe in continuare și pentru mașina și pentru rulota sau cort 10.Ron fiecare