Se întâmplă azi un lucru pe care nimeni nu l-a anticipat în urmă cu un deceniu: telefoanele mobile, tabletele şi jocurile video au smintit sute de milioane de preşcolari, adolescenţi şi adulţi tineri de pe tot globul. Iar pentru aceştia cine nu are facebook nu există. Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a încadrat recent această cumplită dependenţă şi comportament nociv drept afecţiune mintală, incluzând-o în Clasificarea internaţională a bolilor.
# Am consultat recent o doamnă care-i angajată într-unul dintre cazinourile care au apărut în centrul oraşului precum ciupercile după ploaie: „Să ştiţi că păcăneaua este ca un drog. Ieri am avut 80 de milioane încasări”.
# În acea zi de iunie a plouat în rafale repetate. Când a intrat în cabinet, am remarcat că o doamnă în vârstă de 75 de ani avea o foarte colorată umbrelă în dungi: roşu, portocaliu, galben, verde, indigo şi vişiniu. După ce am cnsultat-o, i-am spus că este aidoma Drapelului minorităţilor sexuale (LGBT). Femeie cu simţul umorului, mi-a răspuns: „Şi ce dacă? Nu mi-ar displăcea să atrag fie o lesbiană, fie un homosexual!”
# Moştenind de la părinţi o casă, teren arabil, vie şi pomi fructiferi, un fost funcţionar ajuns la pensie s-a retras la ţară. „Domn’le, dai cu tunu’ şi nu găseşti unu’ care să muncească, indiferent cât l-ai plăti, i-ai da să mănânce şi să bea. Ai dracu’, toţi au maşini mici, pleacă razna pe la 9 dimineaţa şi se întorc seara. Unde se duc? La furat, unde în altă parte?!”
# În Anglia, la femeile cu vârsta între 16 şi 21 de ani, vaccinarea HPV a scăzut cu 86% cancerul de col uterin. La noi, în epidemia de rujeolă au murit 55 de copii. Pentru că românii, care sunt cerdulii Europei, o ascultă pe neliniştita Olivia Steer când spune că vaccinarea antirujeolică este un genocid.
# Cifre foarte recente: în fiecare an, gripa omoară între 12.000 şi 49.000 de persoane în lume. În sezonul 2017-2018, vaccinarea antigripală a oferit o protecţie de 36%.
3 Comentarii
Puiu
Trebuie să recunoașteți că ați contactat și dvs. o boală.Câti ani ați scris fâră. „#”?
Anonim
„Moştenind de la părinţi o casă, teren arabil, vie şi pomi fructiferi, un fost funcţionar ajuns la pensie s-a retras la ţară.”
Ăsta-i sigur un funcționar care toată viața a luat fără să facă nimic. A venit momentul să pună mâna să muncească, acum la pensie numai are vaca cui s-o mulgă.
Treaba cu ” „Domn’le, dai cu tunu’ şi nu găseşti unu’ care să muncească, indiferent cât l-ai plăti, i-ai da să mănânce şi să bea. ” nu este decât gargara. Fostul funcționar se așteaptăî să vină proștii să muncească gratis. Se pare, că din acest punct de vedere românii au început să se deștepte, ceea ce este foarte bine.
Eu am studii superioare absolvite acum 30 ani, muncesc de mă ia dracul și am aproape minim pe economie….
La acest moment deja gândesc că este mai bine să stai degeaba decât să muncești pe degeaba.
Puiu
Este adevărat ce spuneti ,dar nu în totalitate.Si ati spus lucruri de bun simț și fără să jigniți pe nimeni.Intrebarea mea este: de ce anonim?Cu siguranță forță de muncă este insuficienta.Cei care muncesc la tara, și nu numai,pe bani,șpriț,mâncare nu mai pot acoperi solicitările dar sunt și mulți puturosi ,asistați social,care freacă menta .In acest timp fermierii cheamă oameni de la oraș să culeagă recolta și să-și ia cât vor din produse.