# A pus mâna pe cuțit și s-a tăiat la gât. Ca să-și facă curaj, înainte a dat pe gât mai multe sticle de băutură
Un puştan a ajuns la Spitalul de Pediatrie Piteşti cu o rană la gât, iar medicii au constatat, nu fără surprindere, că pacientul era în stare de ebrietate.
Evenimentul a avut loc la miezul nopţii de duminică spre luni, când un bărbat din Izvoru a sunat la 112 şi a solicitat ajutor medical pentru nepotul său în vârstă de 14 ani, care s-a tăiat la gât. Băiatul locuieşte cu unchiul şi mătuşa sa, deoarece părinţii sunt plecaţi la muncă în Anglia. Bărbatul a explicat că nepotul consumase alcool, iar la un moment dat a devenit agitat, a luat un cuţit de bucătărie şi a încercat să se sinucidă tăindu-se la gât.
La faţa locului a intervenit o ambulanţă a serviciului judeţean şi echipajul medical a constatat că băiatul era conştient, dar sângera, motiv pentru care a fost transportat la Spitalul de Pediatrie Piteşti. Chiar dacă nu era profundă, plaga era destul de mare şi într-o zonă foarte sensibilă, iar puştanul a fost transportat la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru copii „Maria Sklodowska Curie” din Bucureşti, fost Budimex. Acolo, rana a fost curăţată şi suturată, apoi medicii, care au constatat că leziunea nu îi punea viaţa în pericol, l-au trimis înapoi acasă, spunând că recuperarea se poate face şi la domiciliu. Potrivit anchetatorilor, dorul de părinţi ar fi unul dintre motivele invocate de băiat după ce a comis gestul care putea să aibă consecinţe dintre cele mai grave.
Incidentul, care nu este singular în judeţ sau în alte localităţi din ţară, e încă o dovadă a dramelor pe care le trăiesc mulţi copii de dorul părinţilor plecaţi la muncă în străinătate pentru a le asigura un trai mai bun. Lipsiţi de afecţiunea celor care le-au dat viaţă, unii dintre ei chiar şi-au pus capăt zilelor.
Astfel de evenimente constituie un serios semnal de alarmă pentru societate în general şi pentru autorităţile din domeniul protecţiei copilului în special, care ar trebui să se implice mai mult pentru ca interesul superior al minorului să prevaleze. Aceştia au nevoie de suport psihologic de specialitate, de angrenare în activităţi creative, sportive, culturale etc. Altminteri ne putem confrunta cu alte situaţii de genul celei de faţă al căror deznodământ poate fi dramatic.