# E nevoie de cinci medici, patru rezidenți și 20 de asistente
În Argeș nu mai sunt locuri la ATI pentru pacienții infectați cu noul coronavirus și, cu toate acestea, secția Spitalului Covid de la Mioveni – prima de acest profil din județ – stă închisă de astă-vară.
Conducerea Spitalului Mioveni şi autoritățile locale iau în calcul extinderea cu noi paturi a secției ATI – Covid, astfel că se va putea ajunge la o capacitate de cel puțin 16 paturi. Cea mai gravă problemă rămâne, însă, cea a personalului medical. Dacă secția ar fi redeschisă, pentru cele 16 paturi ar fi nevoie de cinci medici specialiști, cel puțin patru rezidenți și aproximativ 20 de asistente. În acest moment, Spitalul Covid funcționează peste capacitate, absorbind și surplusul pacienților de la „Județean”. Situația este foarte gravă.
„Din nefericire, ATI-ul de la Covid este închis din luna iulie. Cu toate acestea noi ne gândim la o extindere a compartimentului. Tot sperăm că undeva se va reuși o delegare de medici. Este nevoie de cât mai multe paturi ATI! Iar cu frigul care se lasă, soluția cu camioanele ATI începe să-și arate unele neajunsuri; practic este greu de menținut un regim termic adecvat în ele. Prefer să fac niște amenajări în Spitalul Covid, să încerc să mai deschid trei saloane și să ofer cât mai multe paturi în interior, la căldură, în condiții de siguranță atât pentru pacienți, cât și pentru cadrele medicale. Este foarte greu altfel.
Tirurile ATI sunt nemaipomenite, sunt bine dotate, dar sunt de campanie, pentru perioade scurte; nu cred că se poate asigura funcționarea lor pe timp de iarnă, în condiții corecte. E nevoie să repornim activitatea secției ATI de la Spitalul Covid. Și-a dovedit utilitatea, este foarte bine dotată. Avem doar nevoie de oameni! ATI a funcționat cu 10 paturi inițial. Cred că pot să extind compartimentului până la 16 paturi. Deja suntem depășiți atât în compartimentul de Primiri Urgențe, cât și în secția de Boli Infecțioase. Iar personalul este obosit. Am avut și personal care s-a pozitivat. Suntem în corzi și căutăm soluții. Dar suntem realiști. Nu sunt magician. E nevoie de conlucrare între toate spitalele!”, a declarat managerul spitalului, dr. Horia Trăilă.