Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă şi alţi factori decidenţi au pus săptămâna trecută, timp de câteva zile, lacăt la şcolile din judeţ. Dacă în anumite zone din Argeş unităţile de învăţământ au fost închise pe bună dreptate (vremea fiind, într-adevăr, deosebit de rea), nu putem înţelege de ce vineri au fost închise şcolile şi grădiniţele din Piteşti. Vremea a fost bună, n-a mai nins, nici măcar n-a plouat, drumurile prin oraş erau curăţate, aşa că procesul de învăţământ se putea derula fără probleme. În aceste condiţii, mulţi dintre elevii de liceu, nu prea îşi găseau locul şi, după cum am observat, s-au oprit în diverse localuri de pe Strada Mare sau din cartiere, iar pe nota de plată nu au figurat numai ceaiuri calde, ci şi cocktail-uri şi alte răcoritoare care ne duc cu gândul la sezonul estival. Asta în timp ce la televizor prognoza era cod galben sau portocaliu de ger… În realitate, maximele s-au situat în jurul valorilor de minus unu – minus două grade Celsius, temperaturi suportabile şi care, desigur, nu impuneau închiderea şcolilor.
De ce au fost închise, vineri, şcolile la Piteşti?
Advertisement
Advertisement
3 Comentarii
Puiu
Este minunat! Şi elevii contribuie la creşterea economică prin creşterea consumului.Guvernul a mai găsit o zi liberă, Vinerea Mare, şi mai caută şi alta. Nu ştiu mâine cum e vremea ,dar mă gândesc să nu fie temperaturi mai mari pentru această perioadă, că iar e belea . Diferenţele astea de temperatură dăunează grav sănătăţii, şi de data aceasta Ministerul Sănătăţii va închide şcolile!
Popa N.
Are mare dreptate jurnalistul. 3 (sau chiar 4) zile libere plus week-end-ul, se facura 5 sau 6, deci o minivacanta neasteptata. „Saracii” elevi de liceu, nu au putut sa se duca la scoala, dar localurile erau pline…
Goargăș
Alooooo, bre, Grigore Moisil a spus funcționarilor de la Academia Română, atunci când aceștia i-au reproșat că nu prea vine la program, la „serviciu”, că el a crezut că e nevoie de creierul și mintea sa, oricând, nu de curul (scuzați!) său pe scaun „la program”. Sigur, nu toți elevii sunt „moisili” dar prezența nu este sinonimă cu inteligența. ” Dacă nema putirință geaba chichirez gâlceavă”, vorba cronicarului…