Garantat vă… plouă în gură dacă treceţi prin Piaţa „Vasile Milea” din Piteşti, platoul din punctul „zero” al Piteştiului fiind… tămâiat cu fumul scos de grătarele încinse şi garnisite cu mititei, cârnaţi şi tot felul de cărnuri (porc, pui, oaie, berbecuţ).
Târgul urban a fost deschis, astăzi, de Zilele Municipiului Piteşti. Oamenii care nu se satură cu… mirosul bucatelor fripte ori prăjite şi au ceva… mălai prin buzunar pot degusta preparatele pe loc. Cum şi dragostea trece prin stomac, bucatele sunt servite la masă sau sunt puse la pachet contracost.
Preţuri
Gustările calde şi apetisante din buricul târgului au următoarele preţuri (socotite pe porţie): 3 lei – un mic, un cârnăcior preparat de o fabrică autohtonă sau o mână de cartofi prăjiţi * 6 lei – peştele prăjit (şprot/hamsie) * 7 lei – cotletul de porc, frigăruia, muşchiuleţul, scărica * 8 lei – pastrama de oaie (gătită în tuci sau pe grătar), „pomana porcului”, fleica de porc sau cârnatul tradiţional * 10 lei – pulpa de pui * 11 lei – maţele de porc (chişcăre) * 12 lei – pieptul de pui sau ceafa de porc etc. De regulă, pâinea, muştarul şi mujdeiul sunt incluse în preţ.