În aprilie 1989, România anunţa că şi-a plătit datoriile externe şi nu mai depinde financiar de nicio altă ţară sau organizaţie. Desigur, costurile au fost imense, în special dacă ne gândim la nivelul de trai al populaţiei care ajunsese la limita cea mai de jos. Am ajuns după 29 de ani de capitalism şi în Anul Centenarului, iar datoria externă a României a urcat ameţitor: 333,3 miliarde lei era cifra oficială ieri, 22 octombrie 2018. În total, raportându-ne la o populaţie de circa 19 milioane de cetăţeni, asta înseamnă că fiecare român poartă cu el o datorie de aproape 17.000 lei! Pe lângă faptul că suntem datori vânduţi, nici nu mai avem mare lucru: industria e pusă pe butuci, agricultura gâfâie, resursele ne sunt controlate de către puteri străine etc. Vai şi amar!
Datori vânduţi în Anul Centenarului!
Advertisement
Advertisement
3 Comentarii
mihnea
Problema este ca nu s a construit nimic cu banii astia,s-au baut si mancat.Bravos natiune.
Constantin Imperator
Aceasta planeta este condusă de niste maimuțe lacome și retardate.Milogii desculți și flămânzi pripășiți pe meleagurile noastre au ajuns la guvernare.Dupa ce au jefuit toate resursele de orice fel,au făcut dosare judecătorilor (Monica Macovei) ca să fie siguri pe soluții iar acum aceeași Monica denigrează Romania la Bruxelles și spune că nu se respectă legile justiției.Ciolos, tehnocratul care seamănă cu un urangutan și-a făcut partid să-i reprezinte pe români!!?
Anonim
Citind cele de mai sus (articolul/ştirea) , am avut impresia ca văd pe Guica (Maria) ,personajul feminin (înveninat de ură/invidie) din „Moromeții” sau personajul real, dar neverosimil, al lumii bancare planetare ,Mugur ISĂRESCU !…