Cuantumul mic al creşterii salariilor nete preconizate pentru anul 2018, calculul incorect al sporurilor, necuprinderea în Legea bugetului de stat pentru anul în curs a sumelor necesare pentru plata sentinţelor judecătoreşti, programele şcolare învechite şi neadaptate cerinţelor de pe piaţa muncii, tergiversarea proiectului noii legi a Educaţiei – iată principalele revendicări ale cadrelor didactice din judeţ care, la început de an şcolar, plănuiesc să-i scoată la tablă pe… guvernanţi, fiindcă nu şi-au făcut… temele.
Sub umbrela Sindicatului Învăţământului Preuniversitar Argeşean „Muntenia”, câteva zeci de dascăli şi-au făcut, ieri, încălzirea, strigându-şi nemulţumirile în faţa Casei Albe din Piteşti. La 4 şi 5 octombrie, protestatarii argeşeni vor face front comun cu sindicaliştii din toată ţara şi vor picheta, la Bucureşti, sediul Guvernului, în semn de nemulţumire că nu le-au fost soluţionate revendicările.
4 Comentarii
Cititor
Chiar vi se pare? Din 1990 dascalii au fost pusi pe coji de nuca de toate guvernele, iar de umbrele ale sindicatului nici vorba.A pus vreodata un sindicat problema inghetarii anului scolar? Au fost tradati de sefii sindicatelor.Pai, analizati veniturile lui Hadar!Nistor se agita ca molia in bec. Si-atunci?
Alex
Ce a uitat liderul de sindicat SIPA Muntenia- Voica să ne spună este că primeşte peste 90 milioane lei/ lună de la sindicat, în acelaşi timp fiind degrevat de ore la şcoală , contra unui alt salariu de peste 30 milioane/ lună, în timp ce membrii de sindicat i- a vândut de mult.
Atâta timp cât stă la masă cu şefii de la I.S.J. Argeş împărâindu- şi caşcavalul între ei, nu trebuie să se aştepte nimeni la ceva bun.
Alex
Corectez: împărţindu- şi
Maria
Da, SIPA Muntenia a pus stăpânire pe sistemul de educaţie şi aici mă refer la sensul rău.
Lăsaţi- o mai moale cu sindicatul.
Sindicatul s-a ocupat de crearea multor discriminări în sistem.
Până acum câţiva ani profesorii beneficiau de spor de fidelitate (stabilitate) la împlinirea a 10 ani vechime.
În urma luptei sindicale, profesorii au pierdut sporul de stabilitate.
În acelaşi timp sindicatul împreună cu patronatul din educaţie au căzut de acord că munca contabililor şi a secretarelor este mai importantă decât a profesorilor şi drept urmare aceştia din urmă au fost recompensaţi cu 15% spor de stabilitate.
Tot politicienii în colaborare cu sindicatele au stabilit că salariul unei femei de servici dintr- o primărie trebuie să fie mai mare decât al unui cadru didactic.
Umilirea cadrului didactic s- a realizat şi cu sprijinul acordat politicului de către Sindicat.
Treaba cu greva este o gargară.
Un sindicat adevărat ar apela la alte pârghii legale care ar avea rezultate mai bune decât greva.