Related Articles

22 Comentarii

  1. 1

    Dora

    Acest articol merita sa fie citit de mai multe ori. Felicitari

    Reply
  2. 2

    Anonim

    Articolul este de fapt o „critică” a lui „Narcis” ,erou mitologic (Grecia antică) ,care a avut ,totuşi, părinti (o nimfă-Liriope- şi un râu- Cephalos). Stilul „criticii” este insă unul pe care autorul acestei însăilări maneliste l-a deprins in orele de dezbateri „ideologice” de la „M.F.A.” a conspectului „înfierator” al lui I.V. Lenin „Empirism şi empiriocriticism”!
    Da, „bovarismul” este diagnosticul pe care câteva „şefe” de…departament de la „Sorbonica”, ca să se autoelibereze de acest complex, îl aruncă pe geamul „biroului” lor în capul celor …”de jos” !
    Genialul romancier Gustave Flaubert , exasperat de stupiditatea criticilor romanului său „Madame Bovary” şi a eroinei sale Emma Bovary (provincială şi închipuită) ,a izbucnit într-o REPLICĂ :”Emma c’est moi”!

    Reply
    1. 2.1

      Savu Gheorghe

      Ce tehnica de a-mi comenta articolele! Citești articolul, vezi despre ce e vorba, te uiți repede pe internet și iei referiri despre ideile desprinse din articol, apoi le treci in comentariu ca și când ar fi cunoștințele tale, dar nu înainte de a-l jigni pe autor, despre care nu ști nimic, dar totuși îți dai cu părerea. Toate acestea sunt expresii ale unei suspiciuni clinice, un bovarism patologic. Este pentru prima și ultima dată când îi răspund unui astfel de comentator, pentru că, de data aceasta, acest comentator este subiectul individualizat a ceea ce am vrut eu să scriu.

      Reply
      1. 2.1.2

        Boni

        Ce suspiciune clinică? Este certitudinea unui caz patologic. Granița dintre normal și anormal este foarte subțire iar personajul, având și o anumită cultură, induce în eroare pe cititorii comentariilor sale. Eu îl simt imediat, l-am devoalat de multe ori, am fost jignit la rândul meu dar l-am mai și iertat pentru că, în perioadele liniștite (cam rare), poate fi chiar simpatic și constructiv. Este omniprezent și are comentarii la foarte multe articole din ziar dar și replici diverse, unele ilogice, altele insultătoare care au condus, poate, la renunțarea unor cititori serioși și valoroși, prieteni ai ziarului, de a mai comenta și a se expune astfel unor situații neplăcute. Administratorii site-ului ar putea găsi o soluție.

        Reply
        1. 2.1.2.1

          George Olteanu

          Ne gândim la o soluție, cum ar fi moderarea comentariilor înainte de a apărea pe site. Ce spuneți?

          Reply
          1. 2.1.2.1.1

            Anonim

            Excelentă idee . În felul acesta,poate, vor avea si cititorii Argesului (tot mai…) şi fotografia domniei voastre , să vă vadă şi ei… în „caseta” , că prea apar aceleaşi…

  3. 3

    boni

    Stimate Anonim. să nu credeți cumva că eu îi dictez manelele lui ticu Gigi ! El şi le compune singur, iar target-ul este PUSSYCA … de la 7 , care nu-i mai răspunde nici la uşă , nici la telefon, de când s-a prins şi ea ca nu el este generalul din Boteni , ci altul, dar cu acelaşi nume . Ați văzut că eu , de când mi-ați atras atenția, mă feresc…de prize !

    Reply
    1. 3.1

      Boni

      Nu v-am avertizat eu mai sus? Acum îmi împrumută și numele (dar cu prima literă mică). Observ că ține minte și face, uneori, corelații interesante. Oricum ne deosebim la stil și îl rog să comenteze in nume propriu, ca și până acum.

      Reply
  4. 4

    Goargăș

    Domnule Olteanu, cred că ideea este foarte bună. Trebuie să existe un filtru, cel puțin pentru comentariile anormale (se știu, nu mai dezvolt). Condiția este ca filtrul să fie cât se poate de obiectiv, să nu se omită criticile la adresa ziarului sau a ziariștilor și nici opiniile contrare. Din înfruntarea de idei decente avem cu toții de câștigat.

    Reply
      1. 4.1.1

        bomoni

        Şi declarăm şedinț închisă ! Menționați în Procesul verbal ora, după ce secretaritul de şedință actualizează ceasul după „ora de iarnă”, oficială !

        Reply
    1. 4.2

      George Olteanu

      A fost implementat, experimentăm, vedem dacă e bine

      Reply
      1. 4.2.1

        Boni

        Vă mulțumim și să știți că, având in vedere cele întâmplate de mai mult timp (din păcate), nu vom considera procedura dumneavoastră ca fiind o restrângere a dreptului de exprimare liberă ci, dimpotrivă, aceasta va fi benefică si pentru ziar.

        Reply
      2. 4.2.2

        Goargăș

        Vă suntem recunoscători pentru filtru chiar dacă apare un ecart de timp. Așa este, de exemplu, pe site-ul ,,luju” (lumea justitiei). În aceste condiții poate că ar trebui afișate mai multe comentarii pe pagina de gardă. În rest, sunt de acord cu Boni.

        Reply
  5. 5

    Boni

    Până la urmă tot filtrul personal, mintal și mental este cel mai corect. Dar ce facem atunci când acesta are găuri mari sau este virusat ireversibil?

    Reply
    1. 5.1

      Anonim

      Iată, deci, cum se putea încheia cartea 12-a din „Ta eis heauton”, dacă Marcus Aurelius (împăratul ,… ăla cu…Retragerea la Danubius) ,l-ar fi citit înainte pe filosoful BONI , …chiar înainte de a fi citit „Manualul” lui Epictet ! …
      „Ghinion”!, vorba altui „împărat” ,dar nu latin/roman , ci „contemporan” şi cu…Boni !!! …Din păcate, amândoi, …şi cu noi ,”Anonimul” !

      Reply
      1. 5.1.1

        Anonim

        O gaură in filtru….neagră…

        Reply
  6. 6

    Anonim

    Ne-am fi aşteptat la o atitudine neutră din partea ziariştilor „de opinie”/editorialişti , nu la reacții ofuscate (opărite) de atac la cititorii „incomozi” (de multe ori atacuri sub nume şi prenume asumate ca reale) la persoană, injurioase ,calomnioase) !
    Ar fi trebuit să vă mândriți că art. dvs. stârnesc controverse printre „cititori” cu diferite niveluri de înțelegere şi cultură. Jurnalismul adevărat, şi astăzi (chiar dacă totul pare schimbat față de trecut) este până la urmă o chestiune de VOCAȚIE , nu doar o slujbă pentru nişte funcționăraşi, evenual şi „cumularzi”!
    Jurnalismul n-a fost şi nu va fi ,cât va exista el…o sinecură ! Ca ziarist , nu poți rezista doar sub… umbrelă (indiferent cine o ține, inițial : maman , papa sau vreo tante Eleodora). ARGEŞUL este un brand care hrăneşte (material, dar şi cutural) jurnalişti, cititori şi comentatori diferiți , dar care într-un fel sau altul simt nevoia să deschidă ziarul sau site-ul ARGESUL. Iubiți-vă cititorii , inclusiv pe cei incomozi !

    Reply
    1. 6.1

      George Olteanu

      Să ştiţi că îi iubim şi pe cei incomozi…

      Reply
    2. 6.2

      Boni

      Uită-te ce hal de postări ai avut până acum. Lasă gargara (inclusiv în această ultimă postare ai scurtcircuite de logică, jignești și spui prostii) fii om normal pentru că, din punctul meu de vedere, ești cu mult peste media de inteligență dar ai anumite probleme care te împiedică în logică, și ne va fi drag să ne împărtășești din experiența ta. Nu mai epata, nu este cazul! O

      Reply
  7. 7

    Vasile

    Foarte interesant articolul! Nu întâmplător spuneu gânditorii din antichitate ,,cunoaște-te pe tine însuți!” Cred că e greu să ne cunoaștem cu adevărat! Omul este o mască a ceea ce este de fapt!

    Reply

Comentează şi tu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site deţinut de SC Argeşul Liber S.A. Copyright © 2024

error: Content is protected !!