Indiferent dacă locuiești pe cont propriu sau cu familia, camera de zi este un spațiu important. Această cameră este locul în care de obicei petreci timpul și este camera în care și cei mai mulți dintre oaspeții tăi își vor petrece majoritatea timpului.
Alegerea de mobilă living care creează un aspect plăcut și primitor, în timp ce ții cont și de viața de zi cu zi în această cameră este cheia pentru ca acest spațiu să funcționeze pentru nevoile tale.
Așadar, am decis să se ajutăm să parcurgi toți pașii necesari atunci când alegi mobilă pentru a rămâne satisfăcut cu aspectul noii tale camere.
Planurile
Fă măsurători. Folosește un metru, o ruletă sau o riglă pentru a măsura lungimea și lățimea camerei. De asemenea, ia în considerare dimensiunile oricăror stâlpi sau altor spații care ies în relief în cameră.
Creează un plan al podelei. Poți utiliza hârtie matematică, de tip grilă, dar poți schița și pe o hârtie albă simplă. Stabilește cât spațiu poți economisi pentru mobilă și schițează câteva moduri diferite de așezare pentru mobila living care se poate încadra în cameră. De asemenea, ar trebui să iei în considerare cel puțin 1 metru de spațiu liber între piesele de mobilier. Orice spațiu mai mic de atât te va face să te simți claustrofob, ca și cum te vei bloca între piesele de mobila living în timp ce mergi.
Verifică ușile. Măsoară cât de late și înalte sunt ușile tale pentru a preveni eventualele greșeli. Nu vei vrea să cumperi o piesă de mobilier doar pentru a descoperi că nu încape pe ușă.
Plănuiește-ți camera de zi. După ce ai stabilit cât de mult spațiu poți economisi pentru mobilă și unde vrei ca piesele potențiale să fie așezate, marchează acele spații de pe podea pentru a obține un aspect vizual mai bun. Folosește bandă adezivă sau întinde pagini de ziar.
Gândește-te cum va fi folosită camera. Dacă sufrageria ta va acționa ca un loc de întâlnire pentru familie, zilnic, vei avea nevoie de mobila living rezistentă, rezistentă la pete, mai ales dacă copiii sunt încă tineri. Pe de altă parte, dacă camera de zi nu va distra decât vreun oaspete ocazional, poți opta pentru piese mai fragile realizate cu țesături delicate.
Reține arhitectura naturală a camerei. Unele camere conțin elemente de design încorporate care te pot ajuta să determini tipul de mobilier care va arăta cel mai bine în interiorul încăperii. De exemplu, dacă ai un șemineu rustic, decorul clasic poate fi o opțiune mai bună decât mobilierul modern. Cu toate acestea, mobila living modernă poate fi cea mai bună opțiune pentru o cameră de zi a unui apartament cu vedere spre oraș.
Alegerea de mobilă living
Începe cu elementele de bază. Majoritatea camerelor de zi conțin o canapea, fotoliu, măsuță de cafea și masă. Caută aceste elemente de bază înainte de a adăuga piese suplimentare, cum ar fi otomane și dulapuri suplimentare.
Cumpără piese rezistente. Caută mobilă living de la EMAG solidă cu rame din lemn rezistente. Piesele de înaltă calitate pot costa puțin mai mult, dar tind să reziste mai bine și să dureze mai mult.
Caută țesături de înaltă calitate, rezistente la pete. Materialele de lux, de înaltă calitate, se vor păstra mai bine și tind să dureze mai mult decât țesături mai ieftine. Țesăturile rezistente sunt utile în special dacă ai copii mici, dar s-ar putea să fie în continuare o idee bună chiar dacă intenționezi să utilizezi spațiul doar pentru oaspeți, deoarece oricui i se poate întâmpla să verse ceva.
Coordonează mobila living. Fiecare piesă de mobilier din camera de zi ar trebui să le completeze pe celelalte. În caz contrar, camera ta va arăta haotic.