Fiecare website are nevoie de un serviciu de gazduire web de calitate pentru a-si asigura prezenta online. Alegerea abonamentului si a providerului de gazduire potrivit sunt foarte importante pentru afacerea dvs., putand face diferenta intre succes si esec.
Ce va face un provider de gazduire web pentru dvs. ?
Principalul obiectiv al unui furnizor de gazduire este sa asigure functionarea websitului dvs. 24×7, astfel incat sa poata fi accesat de orice persoana cu acces la Internet.
Pentru a asigura prezenta unui website online aveti nevoie de:
- Nume de domeniu: domeniul este adresa website-ului dvs., numele care va fi retinut de utilizatorii websitului dvs. Provider-ul dvs. de web hosting va va ajuta in procesul de inregistrare al domeniului.
- Serverul: aceasta este „computerul” care va gazdui website-ul dvs. online, asigurand toate instrumentele necesare administrarii lui (conturi de email, FTP, baza de date, etc.)
- Spatiul de stocare: un website poate contine imagini, texte, video sau alte fisiere media pentru care este necesar un spatiu de stocare. Furnizorul dvs. de gazduire va aloca spatiu de stocare pe unul din serverele sale pentru a putea stoca toate informatiile legate de websitul dvs.
Alegerea unui plan de hosting perfect pentru website-ul dvs.
Un provider de gazduire web de calitate va poate oferi mai multe variante pentru alegerea serviciului de gazduire: shared hosting, servere virtuale sau dedicate. Alegerea se poate complica atunci cand intervin optiuni suplimentare precum certificatele SSL sau tehnologiile necesare pentru functionarea websitului dvs.
Decizia nr. 1: De ce tip de gazduire web aveti nevoie ?
Alegerea tipului de gazduire este esentiala pentru functionarea optima a websitului. Cateva caracteristici importante pentru cele mai utilizate tipuri de gazduire web, shared si VPS in Romania va pot ajuta sa luati decizia corecta:
Shared Hosting
- Pe o platforma shared hosting, website-ul dvs. va utiliza impreuna cu alte website-uri acelasi server. Resursele serverului (RAM, storage, CPU) sunt impartite intre website-urile gazduite pe acelasi server. Cel mai frecvent se intalnesc serviciile de hosting cPanel.
- Gazduirea website-ului pe o platforma shared este optiunea cea mai ieftina.
- Este potrivit pentru websituri mici / medii, fara spike-uri de trafic.
Servere virtuale (VPS)
- Un server virtual (VPS) este o impartire logica a resurselor unui server fizic intre cativa clienti, de obicei intre 10 si 30. Spre deosebire de hosting-ul shared, resursele sunt rezervate / garantate.
- Acest tip de gazduire implica costuri mai mari dar va pune la dispozitie mai multe resurse si implicit performante mai bune. Daca afacerea si traficul dvs. sunt in crestere va recomandam aceasta solutie de gazduire.
Pentru aplicatiile complexe sau cu trafic foarte mare puteti lua in considerare un server dedicat.
Decizia nr. 2: Am nevoie de certificat SSL ? Ce fel de certificat SSL ?
In privinta acestei decizii, nu exista o dezbatere. Da, este absolut necesar sa aveti un certificat SSL.
Certificatele SSL vor cripta informatiile transmise intre clienti si website asigurand astfel securitatea acestor informatii.
Ce face un certificat SSL:
- Cripteaza informatiile transmise intre website si utilizatori. Acest lucru inseamna ca un hacker nu poate intercepta informatiile transmise intre website si vizitator.
- In browser, in stanga adresei website-ului dvs. va afisa utilizatorilor informatii privind securizarea website-ului, ridicand astfel nivelul de incredere al acestora si crescand sansele de a achizitiona produse de pe websitul dvs.
- Asigura o mai buna indexare in motorul de cautare Google. Incepand din 2014, Google tine cont in algoritmul de ranking de certificatele SSL.
Exista mai multe tipuri de certificate SSL: cu validare la nivel de domeniu, organizatie, extinsa, wildcard sau multi domeniu. Alegerea certificatului SSL trebuie sa tina cont scopul pentru care va fi utilizat, tipul de validare dorit sau numarul de subdomenii / domenii care urmeaza a fi securizate.
Decizia nr. 3 : Care sunt resursele de care aveti nevoie ?
Ultimul aspect pe care trebuie sa-l aveti in vedere sunt resursele de care aveti nevoie pentru ca websitul dvs. sa functioneze corect. Minimal, ar trebui sa tineti cont de:
- cate adrese de email aveti nevoie ? (numar de angajati, departamente, proiecte, etc.)
- care este spatiul de stocare necesar ? (depinde de informatiile pe care doriti sa le stocati in cadrul abonamentului de gazduire web).
- ce latime de banda / trafic de date, tip de procesor, memorie sunt necesare pentru ca aplicatia / website-ul dvs. sa functioneze cu performante maxime ?
Ce trebuie sa aveti in vedere in momentul in care alegeti un serviciu profesionist de hosting ?
Alegerea serviciului de gazduire web trebuie sa tina cont de mai multi parametri, unii dintre ei fiind mai putini vizibili . Cu adevarat important in alegerea serviciului de gazduire sunt:
- asistenta tehnica 24×7 – asigurati-va ca furnizorul de gazduire web va poate oferi asistenta pentru depanarea problemelor ce tin de platforma de gazduire si websiturile dvs.
- asigurati-va ca furnizorul de gazduire web va ofera acces la o baza de date cu articole utile in utilizarea abonamentului de gazduire
- servicii aditionale / complementare: asigurati-va ca furnizorul de web hosting ofera servicii de backup, monitorizare anti malware, filtrare antiSPAM enterprise, etc.
- disponibilitatea: unul din factorii cei mai importanti in alegerea serviciului de gazduire este disponibilitatea serverelor. Este important sa va asigurati ca serverele furnizorului sunt de ultima generatie si gazduite intr-un centru de date specializat.