Toamna şi-a intrat pe deplin în drepturi, iar noi nu avem altceva de făcut decât să ne pregătim pentru ceea ce va urma: vreme mohorâtă, vânt, ploi. Cum anume, mai exact? Întărindu-ne sistemul imunitar. Pentru a preîntâmpina sau ameliora neplăcutele răceli, este bine să apelăm la ceaiuri şi, eventual, suplimente alimentare cu vitamine şi minerale. Vitaminele A şi D, zincul şi fierul contribuie la funcţionarea normală a sistemului imunitar, iar echinaceea este o plantă recunoscută pentru eficienţa ei în prevenirea şi ameliorarea răcelilor. Sucurile naturale din fructe de pădure sau citrice ajută în lupta împotriva virusurilor gripale. Când vine vorba de mesele principale, ei bine, nu ar trebui să ne lipsească din farfurie peştele (în special ton, macrou sau somon) şi carnea slabă de pui, vită sau curcan, alături de o salată cu ceapă sau usturoi.
George OLTEANU