Având în vedere articolul publicat în „Argeşul”, la 28 septembrie, cu titlul „Lapte stricat şi corn lipsă în şcoli din Argeş„, Consiliul Judeţean a dorit să facă unele precizări, pe care ne roagă să le publicăm, „pentru corecta informare a cititorilor”.
În virtutea dreptului la replică şi pentru rezolvarea rapidă a problemelor privind calitatea laptelui şi distribuţia lui în şcoli, publicăm respectivele precizări, rezervându-ne însă dreptul câtorva comentarii, acolo unde este cazul. Iată, deci, ce ne scrie Consiliul Judeţean.
Nu era mai simplu?
* „În documentarea articolului publicat, la solicitarea expresă a reprezentanţilor Consiliului Judeţean Argeş, redactorul nu a transmis concret unităţile şcolare vizate în materialul de presă, pentru a putea verifica situaţia de fapt, în condiţiile în care acesta a primit din partea instituţiei toate informaţiile cu privire la derularea Programului Lapte-Corn”.
Comentariu: În articolul respectiv, vă reamintim, redactorul nostru a precizat: „Nu dăm nume, deocamdată, pentru a nu produce panică în şcoli. Inspectoratul a fost informat”. Ne vine însă greu să credem că reprezentanţii Consiliului Judeţean nu pot afla în ce şcoli a trimis lapte stricat distribuitorul (SC Matra SRL). Nu era, oare, mai simplu să-l întrebe pe furnizor acest lucru?
Legătură… întreruptă
* „Reprezentanţii Consiliului Judeţean Argeş păstrează o legătură permananetă cu furnizorii şi cu responsabilii şcolilor privind implementarea şi derularea Programului pentru şcoli al României pentru anul şcolar 2018-2019 (telefonic/e-mail şi prin intermediul aplicaţiei lapte-corn);”
Comentariu: De bună seamă că nu păstrează o legătură permanentă cu furnizorii, din moment ce la una dintre şcoli, la care a fost prezent şi autorul articolului, Flavius Petrescu, şi redactorul-şef al ziarului, Gabriel Lixandru, a fost adus lapte neconform (împuţit, ca s-o spunem de-a dreptul). Din acest lapte, elevii nu au băut, dar a apucat să consume un adult care, evident, a avut de suferit. Produsul alterat a fost trimis înapoi, iar furnizorului i s-a cerut să aducă lapte de calitate (conform contractului). Prin urmare, cum să le scape acest amănunt celor care răspund de „chestiune” la Consiliul Judeţean, din moment ce au o „legătură permanentă” cu furnizorul?!
S-a stricat maşina?
* „Atunci când au fost probleme legate de calitatea laptelui şi au fost apeluri venite dinspre reprezentanţii şcolilor, furnizorul de produse lactate (SC Matra SRL) a fost informat şi s-au luat măsuri pentru retragerea laptelui pasteurizat şi înlocuirea acestuia cu lapte UHT”;
Comentariu: Tocmai ce precizam mai sus: furnizorul a fost informat, a doua zi a adus alt produs, de calitate, „La Dorna” UHT, dar – cum spuneam – minunea a durat o zi. Apoi… s-a stricat maşina şi laptele nu ajunsese nici la prânz. Cum aşa, domnilor de la Consiliul Judeţean? Asta cu „s-a stricat maşina” seamănă cu aia cu „nu m-am trezit fiindcă n-am auzit ceasul”. Păi, furnizorul de lapte în şcoli stă într-o maşină? Sau în Argeş e fiecare şcoală cu maşina ei, iar în cazul de faţă vehiculul s-a stricat? Cum e? Câte maşini are furnizorul pentru această acţiune?
Uite problemele, nu mai sunt probleme
* „În ceea ce priveşte faptul că, în zona de nord a judeţului Argeş, produsele lactate nu au ajuns la unităţile de învăţământ, respectiv la elevi, furnizorul SC Matra SRL a fost informat şi atenţionat să întreprindă măsurile necesare pentru remedierea situaţiei”;
Comentariu: Felicitări! Mulţumim pentru această informaţie şi pentru promptitudinea de care daţi dovadă! În articolul nostru, însă, nu se făcea nicio referire la unităţile şcolare din nordul judeţului. Totuşi, aici credem că trebuia să ne daţi mai multe amănunte, „pentru corecta informare a cititorilor”. Adică în câte comune şi la câte şcoli n-a ajuns la timp laptele. Nu? Şi dacă tot vorbim despre „corecta informare”, de ce pe site-ul CJ Argeş ultimele informaţii despre acest program fac referire la anul şcolar 2014-2015?
* „În cadrul întâlnirii din această săptămână (săptămâna trecută – n.n.) cu reprezentantul SC Matra SRL, reprezentanţii Consiliul Judeţean Argeş i-au prezentat toate problemele semnalate în implementarea şi derularea contractului şi i-au cerut să remedieze urgent toate aceste probleme”;
Comentariu: Bravo!
* „Menţionăm faptul că produsele lactate sunt însoţite de certificate de conformitate prin care furnizorul declară pe propria răspundere că produsele nu pun în pericol viaţa sau sănătatea consumatorului şi sunt în conformitate cu legislaţia sanitară, sanitar-veterinară şi pentru siguranţa alimentelor, în vigoare, cu condiţia respectării condiţiilor de manipulare şi depozitare”;
Comentariu: Păi, la paragraful anterior, spuneaţi că le-aţi cerut să remedieze urgent toate aceste probleme. Iar la pagraful următor nu mai erau probleme?…
* „Pentru acordarea de produse de panificaţie elevilor din instituţiile de învăţământ din judeţul Argeş, pe parcursul anului şcolar 2018-2019, în conformitate cu prevederile legale (HG. Nr. 533/2018 privind stabilirea bugetului pentru implementarea Programului pentru şcoli al României în perioada 2017-2023 pentru anul şcolar 2018-2019, precum şi modificarea şi completarea Hotărârii Guvernului nr. 640/2017 pentru aprobarea Programului pentru şcoli al României în perioada 2017-2023 şi pentru stabilirea bugetului pentru implementarea acestuia în anul şcolar 2017-2018) a fost necesară încheierea contractului subsecvent anual de furnizare produse de panificaţie (nr.15215/1887/ 21.09.2018) şi astfel, începând de luni, 1 octombrie a.c., SC Agrosemcu SRL va începe furnizarea produselor de panificaţie (cornuri şi biscuiţi)”;
Comentariu: Acelaşi lucru l-am scris şi noi în articolul respectiv.
* „În ceea ce priveşte fructele în şcoli, Consiliul Judeţean Argeş se află din luna iunie în procedură legală de achiziţie publică pentru încheierea unui acord cadru pentru furnizarea fructelor proaspete (mere) unităţilor şcolare.”
Comentariu: În articole anterioare am precizat acest lucru.
„Argeşul”
4 Comentarii
Anonim
„Nu dăm nume, deocamdată, pentru a nu produce panică în şcoli. Inspectoratul a fost informat”.
Nu era necesar să informeze cineva inspectoratul !
Inspectoratul este implicat până în gât în această afacere că doar la bază avem ceva comision .
La o simplă privire mai atentă asupra Inspectoratului Școlar Județean Argeș veți constata că aceștia prezintă urme de smântână „pe mâini și la gură” de la laptele smântânit.
Muncitorul
Teoretic, acei copii sunt viitorul țării și sunt tratați ca…
Anonim
Pe spinarea acelor copii se iau salarii sănătoase și nu expirate la ISJ Arges . conform site-ului oficial https://isjarges.ro/wp-content/uploads/2018/09/Venituri-cf.-art.-33-Legea-153.pdf
A se reține că acelea nu sunt sumele finale , indivizii având salarii și de la școli, ca să nu mai vorbim de șpaga și parandărătul de toate zilele.
Anonim
N-aş fi crezut să citesc în „Argesul” asemenea articol descalificat pentru meseria de jurnalist obiectiv şi independent ! Articolul este o abjecție ! Sunt mii de copii şi în acest județ pentru care şcoala e singurul loc în care mănâncă într-o zi ! Pentru un accident mizerabil , pentru 1-2 cazuri de „inconştienți” în funcții , să blamați cea mai umanistă măsură a statului roman față de copii , e o mârşevie politică !