După cum v-am informat, la Spitalul de Pediatrie din Piteşti a fost prezentat noul echipament de rezonanţă magnetică (RMN) intrat în dotarea unităţii.
Acesta a fost achiziționat de Ministerul Sănătății, valoarea sa fiind de 658.653 euro, la care s-au adăugat lucrările de amenajare a spațiului, precum și alte dotări, finanțate din fonduri proprii, suma totală ridicându-se la 493.303,01 lei.
Totodată, în cadrul Laboratorului de Radiologie și Imagistică Medicală au mai fost achiziționate un ecograf multidisciplinar și un echipament de radiologie grafie/scopie, în valoare de 189.805 lei, respectiv 1.398.250 lei.
Prin aceste investiții, Spitalul de Pediatrie Pitești a devenit una dintre cele mai moderne unități sanitare destinate copiilor din regiune, după ce, în urmă cu doi ani, spitalul a fost dotat și cu un computer tomograf.
Finanţări
De asemenea, în prezența colectivului medical al Spitalului de Pediatrie și a managerilor celor două unități sanitare beneficiare ale proiectelor, președintele Consiliului Județean, Dan Manu, și directorul general al ADR Sud Muntenia, Liviu Mușat, au semnat contractele pentru proiectele „Extinderea și dotarea Ambulatoriului Integrat al Spitalului Județean de Urgență Pitești”, respectiv „Extinderea, modernizarea și dotarea Ambulatoriului Integrat al Spitalului de Pediatrie”.
Astfel, la Spitalul de Pediatrie, prin acest obiectiv de investiții, se urmărește îmbunătățirea calității serviciilor medicale furnizate populației, creșterea eficienței, promptitudinii și diversificării acestora în scopul îmbunătățirii satisfacției pacienților – copii și tineri în vârstă de până la 18 ani din Argeș și din zone limitrofe (Olt, Dâmbovița, Teleorman și Vâlcea) – prin extinderea, modernizarea și dotarea ambulatoriului integrat.
Valoarea totală a proiectului este de 12.936.316,10 lei, din care contribuția Consiliului Județean Argeș este de 2.504.757,09 lei, cu o durată de implementare de 58 de luni.
Servicii noi
Prin realizarea unui bazin de tratament se vor asigura servicii de hidrokinetoterapie, care, împreună cu kinetoterapia robotizată și terapia de recuperare virtuală, vor reduce timpii de așteptare pentru pacienți și, nu în ultimul rând, vor conduce la eficientizarea la maximum a activității de recuperare medicală.
Modernizarea Spitalului de Pediatrie, prin realizarea acestor investiții, a avut drept rezultat atragerea de noi medici specialiști, rezolvându-se astfel problemele cauzate de deficitul de personal.
După 35 de ani de activitate, Spitalul de Pediatrie Pitești are cei mai buni specialiști, este dotat cu echipamente moderne și pune la dispoziția micuților pacienți cele mai bune condiții. Investițiile realizate în ultimii ani au avut ca principal obiectiv accesul copiilor județului Argeș, dar și din regiune, la servicii de sănătate complete și de calitate.
Spitalul Judeţean
În ceea ce privește „Extinderea și dotarea Ambulatoriului Integrat al Spitalului Județean de Urgență Pitești”, valoarea totală a acestuia este de 13.443.259,46 lei, din care contribuția C.J. Argeș este de 2.956.524,46 lei, cu o perioadă de implementare de 60 de luni.
Obiectivul general al proiectului este extinderea infrastructurii sanitare, prin investiții în lucrări necesare ambulatoriului spitalului, care contribuie la dezvoltarea operaționalității la nivel regional și local, reducând inegalitățile în ceea ce privește starea de sănătate publică și îmbunătățind accesul la serviciile medicale de calitate.
Prin acest proiect se propune extinderea și dotarea spitalului cu un ambulatoriu integrat pe patru niveluri, respectiv S+P+2E, având următoarele funcțiuni: cabinet consultații și sală de tratament Obstretică-Ginecologie; cabinet consultații și sală de tratament Neurologie; cabinet consultații și sală de tratament Medicina Internă; cabinet consultații și sală de tratament Urologie; cabinet consultații și sală de tratament Chirurgie generală; cabinet consultații și sală de tratament Chirurgie Toracică; cabinet consultații și sală de tratament Chirurgie Vasculară; cabinet consultații și sală de tratament Oncologie; cabinet consultații Dermatologie; cabinet consultații Ortodonție; cabinet consultații Reumatologie și Nefrologie; cabinet consultații Alergologie; cameră servere; grupuri sanitare pentru pacienți și personal; vestiare pentru personal; spaţii anexe (spații tehnice, spații curățenie etc.); căi de acces, căi de circulație orizontale și verticale și spații de așteptare.