- Să vedem ce partitură va interpreta echipa în noul sezon
Luni, fotbaliştii divizionarei a doua CS Mioveni au revenit la antrenamente în vederea pregătirii noului sezon. Galben-verzii au făcut cunoştinţă şi cu noul lor tehnician, Alexandru Pelici, antrenor cu licenţă PRO. Acesta va fi ajutat de Iordan Eftimie – cel care le-a fost galben-verzilor „principal” în ultimele jocuri din play-off-ul sezonului precedent – Mihai Olteanu, ca secunzi, şi Iulian Ilie – antrenor cu portarii.
În sezonul trecut, CS Mioveni a schimbat trei antrenori: Claudiu Niculescu, Marius Stoica şi Iordan Eftimie. Echipa a terminat pe locul patru în play-off-ul Seriei a II-a a Ligii a II-a, cu 27 de puncte, cu 14 puncte mai puţine decât primele două clasate, Gaz Metan Mediaş şi UTA Bătrâna Doamnă.
La reunirea de luni s-au prezentat 24 de jucători, dar au lipsit motivat opt dintre cei care au făcut parte din lot în campionatul trecut: Bogdan Stoica, Ali Calvin Tolmbaye, Cătălin Torişte, Cătălin Stan (contracte expirate), Valentin Sima, Eduard Neacşu, Eduard Florescu şi Rareş Lazăr (învoiţi pentru a susţine examenul de competenţă la limba engleză). În aceste zile se va alătura lotului şi fostul căpitan al echipei CSM Râmnicu Vâlcea, fundaşul Ionuţ Stoica.
Jucătorii prezenţi la reunire au fost: Flavius Croitoru, Octavian Popescu, Bogdan Preda, Oprea (portari); Bogdan Vişa, Ciprian Negoiţă, Bogdan Stancu, Costinel Gugu, Andrei Tirică, Mihai Şchiopu, Eduard Stoica (fundaşi); Roberto Ayza, Andrei Traşcu, Ciprian Biceanu, Daniel Iancu, Alin Popa, Marius Galan, Adrian Iamandi, Victor Mazilu, Răducu Lupu (mijlocaşi); Mihai Vintilă, Cosmin Năstăsie, Andrei Nilă, Sebastian Ivan (atacanţi).
Vrea performanţă
Înainte de a conduce primul antrenament al noii sale echipe, Alexandru Pelici a dezvăluit câteva din planurile sale pentru sezonul următor: „Am venit la Mioveni cu intenţia de a îndeplini obiectivele de performanţă stabilite de conducere. Cunosc echipa CS Mioveni ca şi adversar şi ne aşteaptă un campionat lung. Vom vedea în zilele următoare ce jucători ne mai trebuie şi apoi vom definitiva lotul cu care vom pleca în cantonament”.
În cariera sa, antrenorul timişorean a mai pregătit pe Arieşul Turda, FCM Reşiţa, Voinţa Sibiu, FCM Târgu Mureş, Metalul Reşiţa, FC Braşov, FC Bihor Oradea şi CSM Râmnicu Vâlcea.
În memoria mamei sale
Născut pe 10 ianuarie 1974 la Timişoara, Alexandru Pelici este un tehnician care a avut destule reuşite la echipele pe care le-a antrenat. De pildă, este omul care a readus în urmă cu câţiva ani Sibiul pe prima scenă. În afara gazonului, Pelici are o poveste aparte. Bănăţean get-beget, tehnicianul a fost la un pas să urmeze o carieră în muzică, talent moştenit de la mama sa. Dincolo de activitatea fotbalistică, puţină lume ştie că Alexandru Pelici este fiul regretatei cântăreţe de muzică populară Mariana Drăghicescu, cea mai cunoscută voce a folclorului din Banat. Din păcate, artista pe care Tiberiu Ceia a supranumit-o, în urmă cu mulţi ani, „Privighetoarea Banatului”, a decedat în 1997, la vârsta de doar 45 de ani. Fotbalul i-a dat însă peste cap planurile lui Alexandru Pelici. „Am crescut într-o familie de muzicieni. Mama mea a fost Mariana Drăghicescu, una dintre cele mai mari cântăreţe de muzică populară din Banat. De la ea am moştenit această pasiune. Am şi scos o piesă în memoria mamei mele, pentru că am promis acest lucru la moartea ei. Nu cred însă că voi mai scoate altele. Cu siguranţă însă că, dacă nu aş fi jucat fotbal, acum făceam parte din lumea folclorului românesc”, mărturisea în urmă cu câţiva ani Alexandru Pelici.
Monica CRISTEA