Evaluarea de la clasa a IV-a începe mâine, prima testare fiind la limba română. Copiii au de rezolvat subiecte de dificultate medie. Miercuri, şcolarii sunt examinaţi şi la matematică. Sălile destinate evaluării sunt, de regulă, cele în care elevii îşi desfăşoară activitatea în mod obişnuit. În bănci sunt aşteptaţi să susţină probele 5.281 de elevi argeşeni, ne-a informat Mihaela Crişan, inspector şcolar general adjunct.
Elevii claselor a VI-a (5.602) vor susţine evaluarea competenţelor fundamentale dobândite în ciclul inferior al gimnaziului (V-VI) la 23 mai (limbă şi comunicare) şi la 24 mai (matematică şi ştiinţele naturii).
Picii din clasa a II-a (5.487 înscrişi) au trecut de emoţiile evaluării naţionale, structurate pe trei probe, săptămâna trecută. De la prima testare au lipsit 391 de elevi, de la a doua – 362, iar de la a treia – 365. Printre participanţii la evaluare s-au numărat şi 18-19 copii cu cerinţe educaţionale speciale, doi-trei primind, la fiecare testare, subiecte adaptate.
„Copiii de clasa a IV-a şi a VI-a au la dispoziţie 60 de minute pentru a rezolva subiectele de la fiecare evaluare. Pentru cei din clasa a II-a au fost alocate 30 de minute. Lucrările sunt evaluate în cadrul şcolii, de către cadrele didactice din respectiva unitate, în termen de cel mult şapte zile de la data susţinerii ultimului test”, a precizat Mihaela Crişan.
Scopul evaluărilor este de a vedea în ce măsură elevii cunosc elementele de bază prevăzute de curriculumul şcolar. Notele obţinute nu se trec în catalog. În schimb, învăţătorii spun fiecărui părinte care sunt rezultatele copilului şi cum pot remedia problemele, acolo unde acestea există. Pentru elev această testare este şi o modalitate de a simula condiţiile unui examen.
Evaluările la clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a au fost introduse prin Legea educaţiei din 2011, derulându-se la nivel naţional din 2014.
Un Comentariu
Puiu
Eu am înțeles ca marea majoritate a elevilor simulează și la examen! Am înțeles bine, sau e răutate? Procentele prezentate în presa spun ca nu e răutate, e realtate.!?