Consiliul Local a decis în ultima şedinţă să îşi exercite dreptul de preemţiune (întâietate la cumpărare) în cazul unui imobil de patrimoniu scos la vânzare de către proprietar. Este vorba despre aşa-numita „Casă Bobancu”, situată pe Bulevardul I.C. Brătianu.
Iniţial, municipalitatea nu voia să cumpere imobilul, dar mai mulţi aleşi locali au spus că este o casă foarte valoroasă care ar putea deveni muzeu municipal (cum susţine viceprimarul Sorin Apostoliceanu) şi nu numai. În 2010, casa era evaluată la 1,3 milioane euro, iar acum patru ani la 800.000 euro. În prezent, preţul cerut este de 450.000 euro.
Situată în centrul oraşului Piteşti, casa de patrimoniu Nicolae Bobancu, construită în anii 1914-1915 după planurile arhitectului Ion Simionescu, a fost locuinţa farmacistului Nicolae Bobancu şi a institutoarei Tatiana Bobancu, cunoscută animatoare culturală din perioada interbelică. În această casă s-a semnat capitularea Bucureştiului de catre nemţi în 1916 şi tot acolo s-a creat comandamentul trupelor germane. Imobilul are parter şi etaj cu o arhitectură specifică perioadei interbelice, 16 camere, suprafaţa utilă 350 mp şi teren aferent de 1.384 mp.