Complex de servicii din Câmpulung, reabilitat cu bani europeni. DGASPC Argeş va reabilita Complexul de Servicii Sociale Câmpulung după ce, miercuri, Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei şi Organismul Intermediar Agenţia pentru Dezvoltare Regională Sud-Muntenia au semnat contractual de finanţare prin Programul Operaţional 2014-2020. Perioada de executare a proiectului este de trei ani începând cu data de 22 iulie, adică de ieri.
Obiectivul general al proiectului constă în îmbunătăţirea infrastructurii serviciilor sociale oferite de către DGASPC Argeş prin închiderea centrului de plasament de tip clasic din cadrul Complexului de Servicii pentru Copilul în Dificultate Câmpulung şi identificarea celor mai bune alternative care să permită asigurarea bunăstării, dezvoltarea deplină şi armonioasă a beneficiarilor cu măsură de protecţie.
Astfel, vor fi construite şi amenajate două case de tip familial, cu o capacitate de 12 locuri/casă pentru 24 de beneficiari, şi a unui centru de zi cu o capacitate de 50 de locuri. Conform devizului general, valoarea proiectului este de 5.253.693,08 lei cu TVA, din care finanţare nerambursabilă 4.561.990,05 lei şi valoare contribuţie proprie a DGASPC Argeş, asigurată din bugetul Consiliului Judeţean, 691.703,03 lei.
Implementarea proiectului va duce la îmbunătăţirea calităţii serviciilor care să asigure cea mai potrivită formă de îngrijire alternativă a copiilor, la consolidarea avantajelor alternativei de protecţie în case de tip familial faţă de îngrijirea în centrul rezidenţial de tip clasic şi la ridicarea serviciilor oferite la standardele de calitate recunoscute şi acceptate la nivel european. Casele de tip familial vor fi integrate în comunitate şi vor asigura un mediu cât mai apropriat de cel familial, iar centrul de zi va furniza servicii atât pentru beneficiarii celor 2 case de tip familial, cât şi pentru copiii aflaţi în situaţii de risc de separare de familie precum consiliere psihosocială şi suport emoţional, educaţie nonformală, informală şi dezvoltare timpurie, suport pentru dezvoltarea abilităţilor de viaţă independentă, recreere şi socializare, integrare/reintegrare familială şi comunitară.