O familie sărmană din Curtea de Argeș, adică o bunică și doi nepoței de vârstă școlară, se bucură de sprijinul semenilor, după ce cazul social a fost popularizat de Asociațiile „Aripi de înger” și „Ajut, deci exist”, prin intermediul Andreei Tamaș din acest oraş. Tânăra este psiholog şi terapeut ABA, tratează de ani buni copiii cu autism, este implicată în numeroase proiecte de voluntariat, iar în urmă cu câțiva ani s-a alăturat unei expediţii medicale umanitare în Nepal.
Apel umanitar
<<Cât este de important să avem o familie? Dar o căsuță a noastră, armonioasă? Noi credem că este esențial! Ionuț și Bianca sunt doi copilași îngrijiți de bunica Olga, iar ea se ocupă minunat de creșterea lor. Resursele nu le-au permis să trăiască în condiții bune așa că prin „Ajut deci exist” noi ne-am mobilizat prin a le oferi grija noastră. Împreună cu Asociația „Aripi de înger” am găsit deja o echipă să lucreze la renovarea casei. (…) Sunt multe familii sărace cu mulți copii ce locuiesc în condiții grele de trai și nu reușesc să ofere acestora decât minimul necesar și asta destul de greu. Noi am decis să ajutăm acești copii săraci, să simtă și ei cum este să ai condiții decente de trai! Căutăm soluții și suntem alături de ei. Bunica Olga îi iubește necondiționat pe nepoței și îi îngrijește așa cum poate ea, cu greu…>>, a consemnat Andreea Tamaș. Tânăra i-a ținut la curent pe internauți cu privire la ajutoarele direcționate către familia amărâtă din Curtea de Argeș.
Săraci, dar curați
Încetul cu încetul, cocioaba bunicii Olga începe să arate ca un cămin primitor. În câteva săptămâni de la apelul umanitar, căsuța sărăcăcioasă a început să fie reparată și înnoită cu piese de mobilier sau cu aparatură electrocasnică.
Bunica Olga este atentă la nevoile celor doi nepoței și nu pregetă să îi ducă în fiecare zi la școală, tot ea fiind cea care îi însoțește pe frățiori în drumul lor către casă. Ionuț are șapte ani, iar Bianca, 11 ani. Cei trei au locuit într-o casă dărăpănată, printre vechituri. Condițiile modeste de trai nu au împiedicat-o pe mamaia celor doi copii să le spele hăinuțele manual, de multe ori cu apă de râu, și să-i trimită curați la joacă ori la cursuri.
Renovarea este în toi. Casa necesită parchetare, refacerea pereților cu rigips, zugrăvit, montare de gresie și faianță în zona sobei și în bucătărie, schimbarea ușilor, ferestrelor și a sistemului de electricitate, mobilier nou, un alt frigider etc. Pe perioada lucrărilor, copiii au fost cazați de vecini.
Buni samariteni
Printre bunii samariteni care au rezonat cu acest caz social s-au numărat și membrii AsociațieiNaționale pentru Copii și Adulti cu Autism din Romania, Filiala Argeș (au oferit hăinuțe, încălțăminte, alimente, produse de igienă, o mașină de spălat și niște bănuți). Alex le-a dăruit un aragaz nou, Andra le-a lăsat un televizor, jucării, hăinuțe, multe alte lucruri necesare în casă, plus 100 de euro, Andrei Maria a strâns împreună cu prietenii ei 2.050 lei, Alex Coman i-a trimis bunicii 150 lei. Compania „@M’aestro” și Diana Iorgulete au asigurat tâmplăria din termopan pentru căsuță, cu sprijinul celor de la Depozitele „Casa ta” a fost schimbat acoperișul,Monica Vazdauteanu a donat 300 lei, au sărit în ajutor și părinți ai colegilor Biancăi, împreună cu învățătoarea Anca Băluță (s-au mobilizat la reparații și au strâns 1.400 lei pentru materiale), dar lista oamenilor generoși este mult mai lungă.
În postările de mulțumire adresate semenilor care s-au alăturat cauzei nobile, Andreea Tamaș a presărat mărgăritare duhovniceşti citate din opera Sfântului Vasile: „Un pom este cunoscut prin fructele sale; un om, prin faptele sale. O faptă bună nu este niciodată pierdută; cine seamănă bunăvoinţa culege prietenie, iar cine plantează bunătate adună dragoste”.