Advertisement
# Sau, un altfel de convertor: un kil de cireşe, cât trei kile de carne
În Piaţa Ceair din Piteşti, apetisantele fructe aduse din Grecia costă între 45 şi 48 lei/kg. Cu alte cuvinte, preţul unui kilogram de trufandale este triplu faţă de un kilogram de carne (fleica de porc se vinde cu 15 lei/kg). Rămâne de văzut câţi lei vor… stoarce din buzunarele pofticioşilor cireşele de mai recoltate din livezile fermierilor autohtoni. Deocamdată, nu s-au copt. La tarabele negustorilor, căpşunele, tot din import, au căpătat „vechime”; la fel de ispititoare, fructele fără cusur la aspect (gustul e… discutabil) se vând, acum, cu 12 lei/kg.
Advertisement
Un Comentariu
Anonim
Din păcate, în piețele agro-alimentare de la noi îşi fac „mendrele” comercianții-rude apropiate ale celor care în anumite comunități locale fac „legea bunului plac”, a nesimțirii, LIPSEI de orice urmă de educație, civilizație, igienă etc. Totul pe fondul corupției din administrație şi justiție şi a amoralității social-politice !