Crescătorii de oi din Argeş preferă să vândă mieii din ogradă, vii şi la preţuri comparabile cu cele de anul trecut. Ciobanii mai… moderni şi-au pus deja anunţurile pe site-urile de profil. Ce preţuri sunt practicate în spaţiul virtual acum, în Postul Paştelui, citiţi în ceea ce urmează.
220 lei, o Ţurcană
În mediul on line, mielul „în viu” binecrescut de oieri din Albota, Aninoasa, Bradu, Buzoeşti, Curtea de Argeş, Câmpulung, Dârmăneşti, Mozăceni, Ştefăneşti etc. costă cel puţin 9-10 lei/kg şi cel mult 12-14 lei/kg. Clienţii care doresc să cumpere mielul tăiat (carcasă) trebuie să scoată din buzunar 20-22 lei pentru fiecare kilogram dacă „bat palma” cu ciobani din Bârla sau Corbi.
În spaţiul virtual există şi alte variante. Bunăoară, alţi fermieri din Argeş cer 400-450 lei pentru o oaie cu mielul după ea * 500 lei pentru un berbec din rasa Carabaşa * 2.000 lei pentru două oi şi doi miei de anul ăsta, din rasa Ţigaie Sârbească (de carne) * 1.000 lei pentru trei berbeci şi trei miei de anul trecut * 220 lei pentru o oaie din rasa Ţurcană, crotaliată ş.a.
În această săptămână a început „pelerinajul” cumpărăturilor pascale. Piaţa Ceair din Piteşti este aprovizionată cu pastramă şi carne de oaie. Oamenii sondează terenul, în căutarea chilipirurilor. Încet, dar sigur carcasele de ovine părăsesc vitrinele frigorifice unde au stat, luni bune, neatinse. Sortimentele de sezon provenite din ferme autohtone costă, în medie, 21,90 lei/kg.