Mai nou, soneria care anunţă intrarea la orele de curs sau ieşirea în recreaţie este în grija profesorilor, întrucât prin noul regulament elevii nu mai au voie să facă de serviciu pe şcoală. Cine-i salvat de… clopoţel aflaţi în ceea ce urmează.
Adio serviciu pe şcoală
Colegiul Economic „Maria Teiuleanu” Piteşti a fost cu un pas înainte, implementând această măsură din prima lună a anului şcolar 2017-2018, ne-a spus directoarea Iulia Mielcescu, arătând că, încă de astă-toamnă, elevii liceului nu mai fac de serviciu pe şcoală. „Elevii respectivi aveau mai multe sarcini. Sunau de intrare şi de ieşire, legitimau persoanele care intrau în clădire, trecând într-un registru orele de sosire/plecare şi datele de identificare, supravegheau cancelaria în perioada în care profesorii se aflau la ore etc”, a povestit directoarea.
La unitatea menţionată, serviciul pe şcoală este asigurat, în fiecare zi, de doi profesori. Dascălii anunţă prin ţârâitul soneriei că începe ora de curs sau se încheie.
„Nu a fost obligatoriu”
Narcisa Niţă, directoarea Şcolii „Toma Brătianu” Şuici, a afirmat că modificările aduse Regulamentului şcolar urmează să fie discutate în consiliul profesoral şi că vor intra în vigoare după publicarea lor în Monitorul Oficial. Un prim pas a fost făcut. Şi aici a fost desfiinţat serviciul pe şcoală efectuat de elevi, aşa că butonul soneriei care anunţă începerea cursurilor ori recreaţia este apăsat fie de profesorul de serviciu, fie de îngrijitor. De dragul vremurilor apuse, directoarea a subliniat câteva idei prinse în vechiul regulament de ordine interioară: „Atâta vreme cât a existat, serviciul pe şcoală nu a fost niciodată obligatoriu pentru elevii noştri. Această misiune a fost îndeplinită exclusiv de şcolarii din clasele a VI-a şi a VII-a. Atunci când au dorit, elevii de serviciu pe şcoală au intrat în clasele lor, fiind prezenţi la cursurile mai importante, precum cele de limba română, matematică, fizică etc.”
Fără telefoane
Noul regulament-cadru de organizare a unităţilor de învăţământ preuniversitar prevede şi că, în timpul orelor de curs, telefoanele mobile se păstrează în locuri special amenajate din clasă, setate pe silenţios. Telefoanele pot fi folosite, cu acceptul profesorului, la lecţiile interactive sau în situaţii de urgenţă, a precizat Mihaela Crişan, inspector şcolar general adjunct. Ea a mai spus că unele unităţi din Argeş, precum Şcoala „Ion Minulescu” Piteşti sau Liceul Pedagogic „Carol I” Câmpulung, au implementat mai demult această măsură.
Această grijă nu o au unităţile de învăţământ populate de elevi care provin din familii cu venituri sărace. Bunăoară la Şuici, este de ajuns o cutie de plastic pentru depozitatea telefoanelor, fiindcă doar doi-trei elevi dintr-o clasă îşi permit luxul de a veni la cursuri cu un mobil în buzunar. „Noi ne străduim să dotăm fiecare clasă cu dulăpioare speciale pentru depozitarea telefoanelor. Până una-alta, acolo unde nu există un astfel de mobilier, le ţinem pe catedră ori pe pervaz”, a declarat directoarea Colegiului Economic.
2 Comentarii
Anonim
Argeşul este cel mai tare.
Ne confruntăm cu anomalii grave.
Generalul ISJ Arges conduce educaţia din Argeş, dar individul este primul needucat al sistemului de educaţie.
Am constatat din C.V. că respectivul nu a absolvit 12 clase, nua are Bacalaureat şi a absolvit direct Facultatea.
, sau respectivului îi este ruşine că este neam de – al lui manivelă.
Nu este de mirare că tot prostul ajunge şef şi bine plătit, iar cei care şi- au tocit coatele nu numai că au salarii mai mici decât femeia de servici , dar sunt umiliţi la tot pasul de nişte analfabeţii funcţionali.
Anonim
Erata: nu are Bacalaureat