* Dr. Felix Sârboiu: „Suntem copleşiţi de numărul solicitărilor”
De cel puţin patru medici e nevoie la Compartimentul de Chirurgie Vasculară din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă pentru ca doctorii să poată beneficia şi ei de un pic de timp liber… În ciuda acestui neajuns, Compartimentul a depăşit cu mai mult de un punct indicele de complexitate al cazurilor tratate, rezultatele obţinute în colaborare cu Laboratorul de Angiografie fiind, de multe ori, superioare celor înregistrate de centrele universitare ale ţării. Lucrând în echipă mixtă, medicii de la Piteşti au efectuat numeroase intervenţii în premieră.
Echipă
Dr. Felix Sârboiu, medicul care a pus bazele Compartimentului de Chirurgie Vasculară de la Judeţean, ne-a dat o veste îmbucurătoare. În curând, un al treilea medic se va alătura echipei, cu drepturi depline. Este vorba de dr. Doru Velicu (din Olteniţa), care prestează, actualmente, servicii medicale în baza unui contract de colaborare.
Benefic
„Compartimentul este benefic pentru judeţ. Elanul începutului, curajul şi nebunia succeselor terapeutice ale primelor procedee independente realizată de echipa tânără şi sudată au dus la scăderea marcantă a procentului de pacienţi decedaţi cu infarct miocardic şi la scăderea dramatică a bolnavilor îndrumaţi către cardiologie vasculară. Terapia intensivă răspunde din ce în ce mai prompt şi mai bine profesional. Odată cu mărirea echipei, vom putea lărgi şi mai mult paleta de intervenţii. Ne străduim să asigurăm resurse bine pregătite şi eficiente ca să facă faţă solicitărilor foarte foarte mari. Fiindcă suntem copleşiţi de numărul solicitărilor… Eu sunt om al pământului, solidar cu oamenii de aici. Ceea ce am început la Spitalul Judeţean o să continui. Până acum, am avut tot concursul conducerii spitalului şi a Consiliului Judeţean şi-l vom avea în continuare”, a spus dr. Felix Sârboiu.
Suprasolicitaţi
Copleşiţi de numărul solicitărilor, cei doi medici de la Compartimentul de Chirurgie Vasculară funcţionează peste capacitatea maximă admisibilă, lucrând, în medie, mai mult de 12 ore pe zi! Uneori, eforturile sunt supraomeneşti. Vin de dimineaţă la serviciu şi pleacă noaptea acasă, iar în acest răstimp oferă consultaţii în spital şi în ambulatoriul de specialitate, respectă programul operator, îi îngrijesc pe pacienţii de pe secţie, salvează vieţi.
Premiere
Pentru dr. Felix Sârboiu şi dr. Horia Trăilă, profesia de medic este mai mult decât o simplă muncă la spital şi stabilirea unor metode de tratament. Când intră în tură, cei doi medici de la Compartimentul de Chirurgie Vasculară „nu au timp nici să respire”. Nu se tem de provocări. Reuşitele lor se datorează şi aparaturii moderne ajunse la spital.
Iată şi o intervenţie în premieră, înregistrată nu mai departe de joia trecută: o ischemie critică de membru inferior stâng prin stenoză subocluzivă de arteră iliacă a fost rezolvată într-o singură şedinţă de arteriografie, continuată cu partea terapeutică de dilatare arterială şi implantare de stent. Pacienta cu potenţial invalidant a fost recuperată 100%. Intervenţia la piciorul cu probleme a avut loc joia trecută, iar astăzi, tânăra operată (de dr. Trăilă) se prezintă la serviciu.
În vara anului trecut, doctorul Felix Sârboiu a efectuat la Judeţean, în premieră în Argeş, o intervenţie laborioasă, care a durat cinci ore, în care unui pacient în vârstă de 78 de ani i s-a aplicat o proteză arterială în care au fost implantate ambele artere femurale. Recordul personal este însă mult mai mare: 4 plus alte 11 ore consecutive, în sala de operaţie, în aceeaşi zi.
Semne
Din discuţiile purtate cu dr. Felix Sârboiu am reţinut următoarele idei: medicina e muncă de echipă * pacientul trebuie să se prezinte la timp la doctor, nu în stadiul avansat de boală * diagnosticul precoce consumă mai puţini bani decât vindecarea tardivă * rănile care nu se vindecă, foarte greu tratabile, semnifică un stadiu foarte avansat de boală * orice durere bruscă apărută la nivelul membrelor sau în piept trebuie consultată de medic fiindcă pot masca boli grave cu potenţial invalidant major!
Aşteptări
După cum am mai anunţat, Consiliul Judeţean va demara un proiect care vizează extinderea corpului principal al Spitalului Judeţean de Urgenţă Piteşti. Va fi astfel construită o clădire nouă, în suprafaţă totală de 4.090 metri, iar la primul etaj va fi amenajată Secţia de Chirurgie Cardiovasculară, având 25 de paturi (cele 13 ale actualului Compartiment de Chirurgie Vasculară se vor suplimenta cu 12 paturi pentru chirurgie cardio).
4 Comentarii
Anonim
Cum se poate face o programare la sectia chirurgie vasculara,,, suntem din Rm Valcea,,,, daca se poate Un nr de Telefon
… Multumesc!!!!
Anonim
Fiti amabil cum se poate face o programare la chirurgie vasculara la spitalul judetean pitesti
Anonim
Pentru o consultație la d.l.Felix Sarboiu sau Horia Trăia as avea mare nevoie.Avem nevoie de un nr.de tf.
AntonieFelicia70 gemail.com
Am mare nevoie de un consult, eventual operatie varicoasa cum pot contacta medicul de specialitate?