În luna iunie, România a găzduit Expo-Conferinţa internaţională INGLASS 2016 – International Glass Architecture and Engineering – care a reunit peste 250 de participanţi din 12 ţări: arhitecţi, ingineri, procesatori de sticlă, producători de echipamente şi utilizatori finali. Organizat sub patronajul Ordinului Arhitecţilor din România, evenimentul a inclus sesiuni plenare, mese rotunde şi ateliere tematice care au adus în atenţie teme inspiraţionale contemporane în arhitectură şi urbanism. Cu acest prilej, conceptul creativ al Centrului de Afaceri Business Forum din Piteşti a fost prezentat participanţilor de către arhitectul Paul Lupu, cel care în peste 30 de ani de activitate şi-a pus semnătura pe proiecte de anvergură pentru clădiri de business şi rezidenţiale în ţara noastră, în Europa, America sau Dubai.
Proiectul Business Forum din Piteşti a devenit realitate în anul 2014, cu sprijin din fondurile europene pentru dezvoltarea durabilă a structurilor de sprijinire a afacerilor de importanţă regională, el incluzând trei clădiri de clasă A+, cu o suprafaţă de 23.000 mp, în zona centrală a Piteştiului, la intersecţia dintre bulevardul IC Brătianu şi Calea Bucureşti. Complexul include spaţii high-class pentru birouri, săli de conferinţă, evenimente corporate, expoziţii şi seminarii – dotate cu aparatură de ultimă generaţie, parcare subterană pe trei niveluri, un centru spa, piscină, săli şi teren de sport într-un concept integrat, de tip business şi relaxare. Nu în ultimul rând, clădirile sunt dotate cu un sistem BMS (Building Management System), care gestionează integrat toate resursele, generând costuri scăzute de închiriere.
Faţada Business Forum îi conferă acestuia o notă profundă de originalitate, apreciată ca atare de experţii participanţi la INGLASS 2016: conceptul de elevaţie frontală a corpului A (clădirea principală, cu 10 etaje) rezidă din modulele plane iterative şi elementele colorate care amintesc de opera şi geniul lui Paul Klee. Piteştiul are, aşadar, privilegiul de a avea o clădire care se ridică deasupra sa şi care impresionează prin plenitudine şi stil chiar şi în cercurile cele mai avizate ale arhitecţilor şi experţilor în utilizarea creativă a sticlei din ţară şi din străinătate.
Mai mult decât atât, faptul că această construcţie a fost ridicată într-un timp record, de doar 16 luni, arată cât se poate de evident că acolo unde există voinţă şi pasiune pentru lucrul bine făcut apar şi rezultate spectaculoase. Business Forum Piteşti demontează astfel mitul României în pierdere de viteză, care nu reuşeşte să-şi construiască la timp edificiile, drumurile şi infrastructura, construcţia putând fi considerată de acum înainte un etalon de eficienţă îmbinată fericit cu valoarea artistică ridicată.