Cu nota 9,18 obţinută, de curând, la evaluarea anuală a managementului instituţiei, Sorin Mazilescu a renunţat la şefia Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Argeş demisionând, la mijlocul săptămânii trecute, din funcţia de manager al instituţiei.
Pentru a nu lăsa loc de alte interpretări, Sorin Mazilescu a făcut public raportul de evaluare, postându-l pe pagina sa de Facebook cu următorul mesaj: „Faptul că am fost evaluat de o comisie condusă de prof. dr. Carmen Croitoru, manager al Institutului Naţional pentru Cercetare şi Formare Culturală din Ministerul Culturii, vocea, poate, cea mai autorizată a managementului cultural din România, mă bucură, pentru că această notă confirmă calea pe care am mers ca fiind una bună! După «un metru pătrat» de cărţi în domeniul culturii tradiţionale scrise, sute de articole, cercetări ştiinţifice prezentate la sesiuni de comunicări în ţară şi străinătate şi filme etnografice dedicate meşterilor populari câştigătoare la festivaluri de filme etnografice din ţară, şi nu numai, e timpul să-mi regândesc viaţa, activitatea şi să iau o pauză! Consider că mi-am făcut datoria faţă de instituţie şi faţă de cei care iubesc cultura tradiţională din Argeş!”
După perioada de preaviz, de 30 de zile, Sorin Mazilescu va lucra în calitate de cercetător în cadrul Şcolii Populare de Arte şi Meserii Piteşti, avându-i alături pe doi colegi de breaslă de la CJCPCT Argeş (îl urmează Alexandru Mărchidan şi Sorin Dănuţ Radu).
Reorganizare
Demisia lui Sorin Mazilescu vine la… pachet cu alte schimbări importante ce ţin de CJCPCT Argeş; instituţia se desfiinţează, în sensul că îşi schimbă titulatura (devine Centrul Cultural Judeţean) şi se reorganizează – putem spune – din temelii. Bunăoară, Ansamblul profesionist „Dorul” şi Orchestra „Doina Argeşului” se unesc cu Fanfara, iar partea de cercetare trece sub aripa Şcolii Populare de Arte şi Meserii Piteşti.
Mirela NEAGOE