Se pare că beneficiile unui consum moderat de vin roșu devin tot mai clare pe zi ce trece.
Studiile și oamenii de știință din întreaga lume descoperă în mod constant toate beneficiile consumului unui pahar de vin roșu pe zi, în comparație cu alte tipuri de băuturi.
În acest articol, am adunat până la 15 beneficii, pe care le enumerăm mai jos, pe lângă cel mai important, care este plăcerea de a savura această băutură extraordinară.
1. Încetinește îmbătrânirea
Potrivit Harvard Medical School, resveratrolul, un compus care se găsește în coaja strugurilor roșii, întârzie îmbătrânirea, întotdeauna în cazul unui consum moderat, și pare să fie una dintre cauzele longevității în zonele cu un consum ridicat de vin roșu, cum ar fi sud-vestul Franței sau Sardinia.
2. Este un aliat pentru pierderea în greutate
Vinul roșu activează o genă care împiedică formarea de noi celule adipoase și ne permite, de asemenea, să le stimulăm pe cele existente pentru a le purifica și a le elimina puțin câte puțin.
Pentru a vedea acest efect reflectat în silueta noastră, nu uitați că nu trebuie să beți mai mult de un pahar de vin rosu pe zi și, evident, rezultatele vor fi mai vizibile dacă îl însoțim de o dietă echilibrată.
3. Un aliat al creierului
Există multe studii care arată că, consumând vin roșu cu moderație, dar în mod constant, putem preveni demența și bolile degenerative ale creierului nostru.
4. Tratează infecțiile gingivale
Dacă ești una dintre acele persoane ale căror gingii sângerează, nu ezita și însoțește-ți mesele cu un pahar de vin roșu. Există compuși prezenți în struguri care, atunci când sunt fermentați în vin, au virtutea de a preveni apariția streptococului și a bacteriilor legate de carii, precum și de a fi foarte eficienți împotriva gingivitei.
5. Protejează împotriva arsurilor solare severe
Potrivit oamenilor de știință de la Universitatea din Barcelona, flavonoidele, care se găsesc în struguri și în vin, ajută la reducerea efectelor nocive ale razelor ultraviolete asupra pielii.
6. Combate oboseala
Cercetarea a apărut în The Faseb Journal și ne spune că tocmai resveratrolul prezent în struguri este cel care ne îmbunătățește situația în acele zile în care suntem mai apatici sau mai obosiți.
7. Crește numărul de endorfine
Potrivit unui studiu realizat la Universitatea din California, atunci când savurăm acel vin bogat și sănătos, eliberăm endorfine în organism, relaxându-ne și făcându-ne să ne bucurăm mai mult de moment.
8. Ne potențează gustul
Curios, dar adevărat, consumul de vin în timp ce mănânci face ca gustul alimentelor să fie mai intens datorită proprietăților sale astringente. Acesta reduce gustul grăsimilor și ne oferă o senzație plăcută prin curățarea gurii.
9. Bun pentru scăderea colesterolului
Vinul roșu este o comoară naturală bogată în polifenoli, unul dintre ei fiind resveratrolul menționat mai sus, o substanță chimică bogată în antioxidanți care, potrivit Clinicii Mayo, ne ajută să avem grijă de vasele noastre de sânge, deoarece previne formarea cheagurilor și reducerea așa-numitului colesterol rău.
10. Reduce riscul de depresie
Potrivit unui studiu realizat de o echipă de la mai multe universități spaniole pe mai mult de 5.500 de bărbați și femei cu vârste cuprinse între 55 și 80 de ani și pe baza obiceiurilor lor de consum de alcool, s-a constatat că cei care beau între două și șapte pahare de vin roșu pe săptămână aveau mai puține șanse de a fi diagnosticați cu depresie.
11. Excelent pentru sănătatea inimii noastre
Pe lângă polifenolii menționați mai sus, vinul roșu este bogat în vitamina E, care ajută la curățarea sângelui și a vaselor de sânge, protejându-ne sănătatea cardiovasculară.
12. Reduce riscul de cancer
Fiind un mare antioxidant, este o resursă naturală capabilă să blocheze creșterea celulelor responsabile de cancerul de sân sau de plămâni.
13. Previne bolile care cauzează orbirea
Potrivit oamenilor de știință de la Școala de Medicină a Universității Washington, vinul poate opri procesul numit angiogeneză (deschiderea de noi vase de sânge în zona ochilor) care duce la apariția orbirii.
14. Crește nivelul de acizi grași omega-3
Potrivit unui studiu realizat de cercetători din mai multe țări europene asupra adulților și a obiceiurilor lor alimentare, consumatorii moderați de vin roșu aveau niveluri mai ridicate de acizi grași Omega-3 în sânge.
15. Combate infecțiile urinare
Datorită proprietăților sale antioxidante și astringente, împiedică bacteriile să adere la vezica urinară sau la rinichi și, de asemenea, optimizează filtrarea și purificarea acestor organe.
Pentru toate aceste motive și mai ales pentru plăcerea enormă de a degusta un pahar de vin roșu, vă încurajăm să continuați să descoperiți și să degustați oricare dintre referințele, pentru toate gusturile, de la cramele Recaș.
Un Comentariu
DomnuRoz
desi suntem in locul fruntas la bautori, eu nu beau. ar trebui sa ma apuc de baut