În vara anului trecut, jucătorul canadian de origine română Daniel Negreanu a devenit jucătorul de poker cu cele mai mari câștiguri din istorie.
Potrivit All Time Money List, „Kid poker”, așa cum este supranumit Daniel, a adunat peste 40 de milioane de dolari din turnee. El a câștigat 3 milioane de dolari dintr-un singur foc în iunie 2018, terminând pe locul secund în finala Super High Roller Bowl 2018, găzduită de ARIA Resort & Casino din Las Vegas. Turneul a fost câștigat de americanul Justin Bonomo, care a primit un cec de 5 milioane de dolari. Meciul dintre cei doi a durat 40 de ore!
Trebuie să te spetești muncind
„Pokerul este calea cea grea spre o viață ușoară, confortabilă. E un joc distractiv și poți câștiga bani dacă te spetești muncind în direcția asta. Acesta este probabil primul lucru pe care l-aș împărtăși cu oamenii care vor să facă avere din poker. Pe oamenii care sunt predispuși la dependența de jocuri, care joacă în mod compulsiv, nu-i găsești de obicei la masa de poker. Studiile arată că această categorie de oameni este atrasă mai mult de recompensa instantanee pe care le-o oferă jocuri precum slot machines sau blackjack. Pokerul este un joc de gândire, iar strategiile care vin odată cu el sunt adânci și interesante”, a spus Daniel Negreanu pentru protv.ro.
În august 1998, la doar 23 de ani, Negreanu devenea cel mai tânăr jucător care câștiga o brățară WSOP, fiind învingător în turneul Pot Limit Hold’em de 2.000 de dolari. Povestea lui „Kid poker” este demnă de un scenariu de film.
Părinții săi, Annie și Constantin, au reușit să emigreze în Canada în anul 1967 „având în buzunar numai 5 dolari”. Constantin Negreanu și-a găsit un job ca vânzător de dulciuri. Cuplul s-a integrat în noua țară, iar în 1974 s-a născut Daniel, care a fost interesat de poker încă din școala generală. A intrat la liceu, dar a abandonat cursurile pentru a se dedica jocului de poker. Participa la turnee ilegale din Toronto și din împrejurimi.
S-a întors falit din Las Vegas
La vârsta de 16 ani a considerat că este suficient de pregătit pentru a merge în Las Vegas. Acolo a pierdut 3000 de dolari, adică toți banii pe care îi avea, și a trebuit să se întoarcă în Canada. Ani la rând, a asistat la cele mai importante concursuri de poker, studiind fețele și gesturile concurenților care erau în top la acea vreme.
„Ajunsesem practic să fiu un om rigid, pe fața căruia nu se putea citi nici tristețe, nici fericire, nici altceva. Mai târziu, am realizat că nu trebuie să fiu neapărat un nesuferit pentru a fi un mare jucător de poker”, și-a amintit Daniel.
În paralel a participat la turnee și a strâns câteva mii de dolari, capital cu care s-a întors în Vegas pentru a-și lua revanșa. Avea 21 de ani. Din nou, nu a fost suficient de pregătit. S-a întors în Canada falit.
Au început să curgă banii
Primul succes notabil a venit în 1997: câștigă 133.600 de dolari la Campionatul Mondial de Poker desfășurat la Foxwoods, fiind desemnat și cel mai bun jucător al turneului. Un an mai târziu, triumfă la World Series Of Poker (WSOP), câștigând $169.460, plus brățara de $2.000 Pot Limit Hold’em.
Titlurile de campion au început să se adune, banii au început să vină … până la 40 de milioane de dolari. Și contul tot crește. Ce se desprinde din această poveste? 1. Daniel Negreanu a învățat poker de la zero, cum o poate face oricine; 2. A făcut sacrificii mari pentru a-și urma visul; 3. S-a ridicat de două ori de la pământ, după ce a pierdut toți banii, și a luat-o de la capăt; 4. A muncit mai mult după fiecare eșec.
Nu trebuie să fii un geniu ca el pentru a trăi decent din poker și, sub nicio formă, nu trebuie să abandonezi școala. Profită de cele mai bune promoții la casele de pariuri online și învață mai întâi să joci poker online. Aprofundează teoria, formează-ți un stil de joc, capătă experiență și poți deveni jucător profesionist.