Related Articles

17 Comentarii

  1. 1

    Stratfor AG

    Perfect adevarat insa adevaratul motiv (pentru care Pitestiul de atunci care era un orasel complet neimportant in economia razboiului) a fost bombardat a fost ca represalii si element psihologic pentru ca aici se afla locul de nastere al Maresalului Ion Antonescu ( pe actuala strada Smeurei vizavi de Jandarmerie). Evident ca putini isi amintesc de bombardamentul aliat dar cu mult mai putini de Maresal. Asta este o cu totul alta poveste in ecuatia ,,politicaly correct,, insa s-ar cuveni mentionat ca daca bombardierele aliate au ratat tinta din lipsa de informatii detaliate astazi populatia orasului rateaza cu aceeasi marja un loc istoric de importanta majora.
    Cum istoria se repeta nu m-ar mira ca peste ani bustul Maresalului sa fie mutat dintr-un muzeu in locul viitoarei statui care comemoreaza victimele bombardamentului si viceversa in functie de cum este la moda.

    Reply
    1. 1.1

      Lucian Dobrovicescu

      Sunteți complet în afara istoriei. Ideea asta că cineva își riscă oamenii și armele ca să atace – ce? – locul de naștere al cuiva e o idee foarte romantică, dar și stupidă, fără precedent în istorie. apoi adăugați că și-au ratat ținta, necunoscând locul. Adică au zburat prin teritoriu inamic 1500 de kilometri ca să atace locul de naștere al cuiva? Dacă s-ar pune așa ceva într-un film, ar hohoti sala, apoi s-ar goli.

      Reply
  2. 2

    Mircea

    D-le ziarist,istoria ne spune ca americanii au debarcat in Europa in data de 6 iunie 1944,deci la o luna dupa bombardarea Pitestiului.Ati sesizat neconcordanta ?

    Reply
    1. 2.1

      Stratfor AG

      a ,,debarca,, este o operatiune terestra. Faceti o enorma confuzie. Bombardamentele s-au facut exclusiv aerian. Incercati sa vizitati niste surse credibile pe aceasta tema. Ziaristul are perfecta dreptate ! Oficial aceasta este data corecta a operatiunii TIDAL WAVE
      https://en.wikipedia.org/wiki/Operation_Tidal_Wave

      Exista surse documentare emise de partea americana in care se spune ca bombardamentul asupra Pitestiului s-a facut si in urma unei proaste coordonari intre echipele de pe avioane. Oricum au pierdut o multime de aparate si sute de oameni. A fost un esec gen Vietnam

      Reply
    2. 2.2

      Anonim

      Mircea, ce neconcordanta vezi în faptul că pe 6 mai a fost bombardamentele americane la Pitești și faptul că o lună mai târziu au debarcat în NORMANDIA? Acele avioane veneau de la baza militară FOGGIA, sudul Italiei!

      Reply
  3. 3

    Anonim

    cred ca aveti o pb tehnica. La previzualizarea articolului apar comentarii iar la vizualizare ele nu apar.

    Reply
    1. 3.1

      George Olteanu

      Comentariile sunt moderate, apar după aprobare.

      Reply
  4. 4

    Daniela Nelu

    Bună ziua! Prima victimă despre care vorbește dl Ion Badea, este bunica mea, Căpet Niculina. Se adapostise in zăvoi împreună cu cei doi băieți ai ei, tatăl meu in vârstă de 7 ani si fratele lui, de numai 5 ani. Ea a fost lovita mortal de o schija, iar ambii copii au scăpat, dar au fost martori la moartea mamei lor. Tristă poveste!!😢😓

    Reply
  5. 5

    Anonim

    Copil fiind, m-am jucat prin” craterele” din lunca Argesului.Un profesor ne-a spus apoi ca vizate au fost gara si depoul.Nu cred in povestea cu casa Maresalului.Prea mult zgomot pentru putin.Au „sistematizat-o mai tarziu comunistii.

    Reply
  6. 6

    Laurențiu

    Deșteptule, avioanele decolau din Africa. Dupa mintea ta credeai că decolau din Normandia!?

    Reply
  7. 8

    Anonim

    Cratere de bombe mai pot fi vazute pe valea râului Vedea lângă izlazul satului Giuclani. Avionul a fost doborât în pădurea din Lăunele. Și în satul Sămara se mai gasesc cratere de bombe.

    Reply
  8. 9

    Civilul

    Omul are dreptate mare ,bunica mea mi a povestit aproape aceleași întâmplări, bunicul meu si a pierdut un coleg in acel bombardament pur si simplu ia secționat capul o schije metalica ,bunica mea ii spunea Bombardamentul de la PODUL PITESTIULUI ,bunicul a lucrat la CFR si era la serviciu in timpul ala .Si da ar trebui ca piață Vasile Milea sa se numească piatră martirilor in memoria acelor oameni.Dar cine are timp de așa ceva masmedia ?care a ajuns sluga politicului si a banului? Masmedia ar trebui sa se implice mai mult pt problemele oamenilor simpli .

    Reply
  9. 10

    Delia Dumitricā

    Domnule jurnalist, e de apreciat faptul ca in fiecare an ne-ati reamintit ceea ce cartile de istorie nici nu pomenesc . Despre autoritati…ce sa spun? Uitati-va si dumneavoastra la ei si spuneti-mi cam cate carti credeti ca au citit mai-marii nostri din judet. Se salveaza domnul Manu, ca e medic si stim ce presupune acest lucru. In rest, cine ar mai putea sa se gandeasca la istoria locala, la trecut? Noi suntem condusi de niste oameni care nu vor decat sa-si ascunda trecutul, nu doar pe-al lor , dar si pe-al nostru. Referitor la “fratii “ nostri americani…hm! Prin muntii Romaniei încā se aud, parcā, ecourile implorārilor celor ce-i strigau in speranta de a le salva neamul din mâinile celor dinspre rasarit carora, din pacate, îi vânduserā de mult. Mi se pare o idee minunata ca Piata Vasile Milea sa fie numita Piata Martirilor!

    Reply
  10. 11

    Anonim

    Americanii au bombardat cam peste tot. Vezi Constanta, Ploiesti, Bucuresti, dar si degeaba. Ce mare importanță era gara si depoul din Pitești. Cred ca erau la antrenament și nu aveau unde să se distreze. După ei au venit rusii. Istoria ascunde.

    Reply
  11. 12

    ces

    vroiau sa distruga podul dar nu l-au nimerit

    Reply
  12. 13

    Anonim

    Dimineață 04 aprilie 1944,Bucuresti,zona gării de nord.

    Reply

Comentează şi tu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site deţinut de SC Argeşul Liber S.A. Copyright © 2024

error: Content is protected !!