Vara, fie că e zi sau noapte, îi vedem măturând pe străzile din Piteşti fără să se plângă că e prea cald sau că bate vântul. Iarna sunt la lopată, deszăpezind trotuarele şi aleile. Sunt angajaţi (în special femei) ai SC Salpitflor Green, de la Salubritate stradală.
„Fac treaba asta de 30 de ani. Mă gândesc să fac sectorul lună (n.r. – locul unde a fost desemnată să cureţe), dar când revin din altă parte iar găsesc hârtii, coji de seminţe, chiştoace de ţigări, pungi… Noi curăţăm, dar uneori nu ne ţinem cu munca după cei care fac mizerie! De multe ori, noi dăm cu mătura, iar unii aruncă lângă noi fel de fel de mizerii…”, ne spune Maria I., angajată ala Salubritate stradală.
Un exemplu privind „buna creştere” a unora găsim chiar în centrul Piteştiului, la celebrele bănci galbene din metal ce străjuiesc „râul” din zonă. Sub „grătarele” băncii, pe betonul de susţinere, sunt deşeuri îndesate parcă în ciudă. Angajaţii administraţiei locale trebuie să folosească beţe ca să scoată gunoaiele. Alteori se foloseşte un jet puternic de apă, doar-doar s-or curăţa băncile, dar ambalajele, PET-urile şi alte gunoaie reapar la scurt timp.
Când îi vezi pe angajaţi la treabă, ai putea crede că, măturând, fac o muncă de ruşine. Dar e mai mare ruşinea celor care fac mizerie şi nu îşi respectă concetăţenii! Munca, oricare ar fi ea, nu e o ruşine. Cu atât mai mult cât vizează curăţenia stradală, adică tocmai un factor important de confort pentru noi toţi.