Marius Nicolaescu, vicepreședinte al Consiliului Județean, a avut o nouă întâlnire cu reprezentanții firmei care construieşte un corp de clădire la Spitalul Județean de Urgență Pitești, dar și cu firma care a făcut proiectarea. Discuțiile purtate chiar pe șantier au vizat, în principal, găsirea soluțiilor la problemele tehnice apărute în timpul construcției.
Probleme de proiectare
“Deși construcția noului corp de clădire este în grafic, au apărut câteva probleme legate de proiectare. Soluțiile la aceste probleme trebuiau să vină de la proiectant, firma Eurocerad. Tocmai de aceea, le-am dat un termen să găsească aceste soluții și să ni le prezinte. Constructorul m-a informat că până în momentul de față s-a realizat aproximativ 95% din structura de rezistență a clădirii, la etajele 2 și 3 s-au făcut zidăriile și compartimentările, s-au montat instalațiile termice, cele trei cazane și cele trei boilere pentru furnizarea apei calde și a agentului termic. De asemenea, racordurile spre centrala termică sunt realizate într-un procent de 90%, ca și rețeaua de incendiu de la subsol. Și partea electrică este realizată într-un procent de 75%, per total clădire. Ţin să apreciez seriozitatea și promptitudinea de care au dat dovadă toți cei implicați în acest proiect și îi asigurăm că din partea noastră va exista susținere și deschidere. Sănătatea este o prioritate pentru Consiliul Județean, iar acest proiect, împreună cu cele două pe fonduri europene – Modernizarea Ambulatoriului și a Unității de Primiri Urgențe, și consolidarea corpului vechi al spitalului (fonduri PNDL II) – reprezintă cele mai importante proiecte pentru dezvoltarea serviciilor medicale în Argeș din ultimii 50 de ani” – a precizat Marius Nicolaescu.
Organizare nouă
Noul corp de clădire va avea parter plus patru etaje și va putea fi accesibil de la nivelul terenului (de pe latura vestică), dar și din corpul vechi al spitalului.
Ca organizare funcțională, clădirea va avea un nivel subteran în care vor fi amplasate spațiile tehnice aferente construcției, trei adăposturi ALA și o zonă destinată prosecturii, iar pe cele cinciniveluri supraterane ale clădirii se vor amenaja secții medicale transferate din clădirea principală a spitalului și un bloc operator, respectiv: la parter – Chirurgie plastică și Arși; la etajul I – Chirurgie vasculară; la etajul II: Blocul operator (cu săli de chirurgie plastică, electrofiziologie și chirurgie cardio-vasculară); la etajele III și IV – Cardiologie.
Valoarea totală a investiției este de 85.213.652 lei, din care 36.882.724 lei (cu TVA inclusă) – pentru construcții-montaj, iar 32.385.983 lei – pentru dotări cu aparatură/echipamente medicală, mobilier medical și general. Durata de derulare a contractului este de maximum 36 de luni, iar perioada de execuție a lucrărilor – de 24 de luni. Întreaga investiție este finanțată din bugetul Consiliului Județean.