În ultimii ani, calendarele advent au căpătat o popularitate tot mai mare și se regăsesc în diverse forme. Branduri cunoscute au creat propriile calendare advent, care pot fi folosite drept cadouri sau pentru uzul personal. De asemenea, în ultimii ani au apărut și jocuri și campanii sub tipul de calendare advent.
Ce este un calendar advent?
Un calendar advent ne introduce mai repede în atmosfera Sărbătorilor de iarnă și reprezintă o modalitate de a număra mai interesant zilele ramase până la Crăciun. Practic, în fiecare zi cel care are un calendar advent are parte de o nouă „surpriză” când deschide data din calendar. Fie este vorba despre un citat motivațional, ceva dulce, o jucărie ori diverse cadouri micuțe.
Versiunea modernă a apărut în anii 1800 și are la bază practica luteranilor germani de a face semne cu cretă pe un perete ori de a aprinde o lumânare pentru a număra zilele rămase până la Crăciun. Din acel moment, calendarele advent au devenit o tradiție foarte populară prin care oamenii intră în atmosfera Sărbătorilor. În prezent multitudinea de calendare de acest gen este cu adevărat impresionantă, iar tot mai multe branduri lansează propriile versiuni.
Ce este însă Adventul? Este perioada de timp înainte de Crăciun menită să stimuleze reflecția, în timp ce creștinii se pregătesc de nașterea lui Iisus. Originea cuvântului advent provine din cuvântul latin „adventus”, care înseamnă „sosire”. Pentru cei religioși, Adventul reprezintă meditarea asupra simțului spiritual al speranței și anticiparea unui moment fericit. De asemenea, Adventul mai marchează și începutul sărbătorilor și generează bucurie.
Conform tradiției, Adventul începe în a patra duminică înainte de Crăciun, ce poartă și denumirea de Duminica Adventului (ori prima duminică a Adventului). Acest lucru înseamnă că, în funcție de an, Adventul poate începe în oricare zi între 27 noiembrie și 3 decembrie. Totuși, cele mai multe calendare de Advent încep pe 1 decembrie și durează până pe 24 decembrie (uneori până pe 25). Acest lucru a fost făcut în scop comercial, pentru a face mai ușoară numărarea zilelor rămase până la Crăciun.
Tipuri de calendare advent existente
- Calendarele cu mesaje inspiraționale
Acestea sunt de două tipuri. Fie la descoperirea fiecărei unități vei vedea un mesaj motivațional, care să te inspire și să îți facă ziua mai bună, fie un mesaj religios, sub forma unui verset biblic a unei rugăciuni. În unele cazuri pot conține și predicile lui Iisus.
- Calendare advent cu dulciuri
Probabil cele mai populare calendare advent. Folosite în scop comercial, ele sunt potrivite atât pentru a fi făcute cadou, dar chiar și pentru uzul propriu. Există și o parte bună, deoarece porțiile sunt destul de mici, iar acest lucru înseamnă că nu va genera un surplus de kilocalorii.
- Calendare advent la cazinourile online
Cazinourile online intră și ele în atmosfera Sărbătorilor în această perioadă. Iar cele mai bune cazinouri online le oferă utilizatorilor posibilitatea de a încerca și ei calendare advent. Spre exemplu, Superbet le oferă utilizatorilor un cadou pe zi între 1 și 24 decembrie și posibilitatea de a participa la Marea Extragere Finală cu premii în valoare de 100.000 RON. Și cei de la Magic Jackpot le oferă surprize zilnice până la finalul lui 2022 utilizatorilor săi. Iar o ofertă similară este disponibilă și la NetBet, tot până pe 31 decembrie. Cadourile oferite de NetBet se află în „Cizmulițe”.
- Calendare jucării
Și aceste calendare advent sunt întâlnite destul de des. În fiecare zi poți găsi o mică jucărie, de obicei piese de lego, figurine de acțiune, mașinuțe și multe altele.
- Calendare pentru animale
Foarte populare sunt și aceste calendare destinate animalelor de companie. Oamenii obișnuiesc să le ofere acestora diverse recompense, iar prin intermediul calendarelor advent devine și mai interesant. La magazinele de specialitate cu siguranță poți găsi în această perioadă astfel de calendare.