Dacă te afli în perioada de recuperare, după o intervenție chirurgicală, poți avea nevoie de sprijin, pentru a te deplasa în siguranță. Astfel, medicul îți poate recomanda un dispozitiv ajutător de mers, care împiedică suprasolicitarea zonei lezate și accidentarea.
Dacă te afli în perioada de recuperare, după o intervenție chirurgicală, poți avea nevoie de sprijin, pentru a te deplasa în siguranță. Astfel, medicul îți poate recomanda un dispozitiv ajutător de mers, care împiedică suprasolicitarea zonei lezate și accidentarea.
Acesta poate fi utilizat nu doar pe perioada spitalizării, ci și după externare.
Dispozitive ajutătoare de mers
Iată care sunt dispozitivele ajutătoare de mers, pe care le poți utiliza în perioada de recuperare și ce avantaje îți oferă fiecare.
- Cadrul de mers
Cadrul de mers este un dispozitiv ce poate fi utilizat pe perioada recuperării, cu rol de reducere a efortului din timpul mersului. Cu ajutorul lui, te poți deplasa mai ușor, având stabilitate și echilibru, chiar și în cazul unei fracturi de femur.
Alege un cadru de mers fix sau cu roți, în funcție de nivelul de stabilitate de care ai nevoie. Cele cu roți sunt potrivite persoanelor cu putere în picioare, iar cele fixe necesită ridicarea în timpul mersului.
- Cârjele
Cârjele sunt potrivite în perioadele de recuperare, după un accident sau o intervenție chirurgicală, atât pe perioade scurte, cât și lungi. În funcție de tipul de leziune, poți alege cârje cu sprijin subaxilar sau cu sprijin pe antebraț.
Totodată, cârjele sunt realizate din materiale sigure, ușoare și simplu de manevrat, cu posibilitatea de reglare a înălțimii, pentru a oferi un sprijin deplin piciorului accidentat sau rănit.
- Scaun cu rotile
Scaunul cu rotile este un alt dispozitiv ajutător de mers, ce poate fi necesar persoanelor în vârstă, celor care se recuperează sau care se confruntă cu diferite probleme locomotorii. Ele pot fi acționate manual sau pot fi electrice, cu funcții standard sau dotări moderne, pentru a asigura confortul sporit al utilizatorilor.
Astfel, poți alege un scaun cu rotile pliabil, cu frână, mânere detașabile sau suport reglabil pentru picioare.
- Bastonul
Bastonul poate fi utilizat în perioada de recuperare, de către pacienții care au suferit intervenții chirurgicale. De asemenea, ele sunt utilizate de către persoanele vârstnice, pentru a beneficia de sprijinul de care au nevoie în timpul mersului.
Bastoanele sunt disponibile în mai multe variante, precum reglabile, cu 3 sau 4 picioare, dar și modele pliabile. Indiferent de modelul ales, rolul acestuia este de a răspunde nevoilor pacientului, pentru deplasarea sigură.
Discută cu medicul tău despre alegerea dispozitivului potrivit de mers, care să răspundă nevoilor tale și să îți ofere o stabilitate sporită în timpul deplasării.