# Eliminarea birocraţiei, transparenţă privind cheltuielile publice, parcuri cu piste de role şi biciclete, servicii demne de secolul în care ne aflăm, asta vor tinerii
O parte destul de mare din electorat este formată din tineri; mulţi vor merge pentru prima dată la vot în acest an. I-am întrebat pe câţiva dintre ei ce şi-ar dori de la noul primar al Piteştiului. Iată ce ne-au răspuns!
Parcuri cu piste de role şi biciclete
Radu G., 17 ani: „Să facă parcuri în fiecare cartier, locuri unde putem să stăm şi noi, tinerii; să fie luminate şi noaptea, că noi mai mult seara ieşim afară; să fie dotate cu bănci, aparate de gimnastică şi piste de role, biciclete şi trotinete. Nu am unde să mă dau cu hoverboardul! Unde, printre maşini? Am dat 8 milioane pe el şi îl ţin în balcon. Mai vrem biciclete şi trotinete de închiriat, gratuit sau cu fise, să nu mai fim nevoiţi să urcăm bicicleta până la etajul zece, sau să o lăsăm în scara blocului, legată cu lanţul de balustradă, cu riscul de a fi furată. De asemenea, vrem wi-fi gratuit în parcuri şi în zonele populate ale oraşului.
Am văzut de curând Clujul, ştiţi cât e de frumos? Nu vă puteţi închipui, suntem la distanţă de ani-lumină faţă de Cluj! Vă pun la dispoziţie nişte fotografii făcute în Cluj, ca să aveţi o imagine a ceea ce ne dorim.”
„Să termine lucrările din centru”
Florin R., 22 ani, student: „Să termine urgent lucrările din centrul Piteştiului; să contribuie la diversitatea ofertelor pe piaţa muncii; să investească banii publici în bazele de date pentru Biblioteca „Dinicu Golescu”, fiind utile studenților piteșteni; să îmbunățățească infrastructura edilitară prin investiţii în eficiența energetică, a apei potabile, a curățeniei din cartierele piteştene; să dezvolte serviciile socio-medicale.”
Pagină de facebook interactivă
Ghiță Alin, 23 ani, student: „Să fii tratat cu respect și ajutat să-ți rezolvi problemele; să găsești în același loc toate serviciile ce țin de Primăria Pitești; transparență totală privind cheltuirea banilor publici și toată activitatea primarului și a primăriei; să se hotărască împreună cu locuitorii orașului ce să se facă cu banii publici; pagină de facebook interactivă a primăriei, unde să fie tot timpul cineva (un dispecer profesionist) care să preia şi să rezolve sesizările cetăţenilor.”
Ajutaţi la Primărie
Tomescu Mădălina, 26 ani, economistă: „Când mergi să rezolvi o problemă la Primărie, să stai pe un scaun, la un birou, și nu aplecat la un ghișeu; să fii ajutat de personalul administrativ în rezolvarea problemelor, pentru că serviciile respective sunt plătite de noi; să se elibereze toate documentele din același loc și să nu mai alergăm de la o instituție la alta sau de la un serviciu la altul; să fie în aceeași instituție și casieria.”
Un copiator, gratuit
Dragoş Stoica, 25 ani, antreprenor: „Să terminăm cu birocraţia, să eficientizăm administraţia şi să se organizeze munca aşa cum trebuie în primărie; sunt trei persoane la uşa primăriei: poliţistul local, portarul şi încă un… băgător de seamă; toţi trei… organizează fluxul de persoane, unul apasă pe buton să ia bonul de ordine, altul strigă numărul şi altul te mai întreabă din când în când ce probleme ai. Stau oamenii la rând cu orele să-şi rezolve problemele. Alt exemplu: în primărie nu există un xerox pentru a-ţi putea face o copie de pe acte, deşi la ghişee ţi se cer “n” copii de pe acte şi, dacă îţi lipseşte una singură, trebuie să ocoleşti şantierul şi clădirea ca să te duci la “Bety” sau la “Eminescu” să-ţi faci o copie; este inadmisibil aşa ceva! Primăria ar trebui să pună la dispoziţia cetăţenilor gratuit un copiator, chiar în incinta biroului respectiv, pe care să-l putem utiliza fiecare, la nevoie.
Acestea sunt problemele reale ale tinerilor, dincolo de dezbaterile academice sau de ideile uneori greu de pus în practică ale candidaţilor. Acestea trebuie rezolvate mai întâi, domnilor candidaţi.
Dragoş MATEESCU
Un Comentariu
Pitesti
să deschidă ușa principală la primăria Pitești .