In ciuda “prezicerilor” de anul trecut, 2020 ne-a surprins pe toti, astfel ca trendurile din marketing nu au ajuns sa fie exact cele preconizate cu putin timp in urma. Si totusi, exista un “sector de piata” care a reusit, pe cat posibil, sa fie “fidel” trendurilor stabilite anterior – si anume, video marketingul. Astfel, un nou studiu a relevat faptul ca 64% dintre business-urile mici si medii, in special cele care activeaza exclusiv in mediul online, stiu ca video marketingul este cea mai eficienta forma de comunicare, iar peste jumatate dintre acestia sunt de acord ca au nevoie de aceasta resursa pentru a concura pe piata.
Pana la finele anului, se preconizeaza ca, la fiecare secunda, pe internet vor rula in jur de un milion de minute de video-uri, iar 82% din traficul consumatorilor va fi tot in format video. Desigur, acest lucru nu mai este o surpriza pentru nicio agentie de video marketing. Gratie tehnologiilor avansate si a aplicatiilor mobile, sustinute de giganti precum Facebook sau Google, video-urile se bucura in prezent de multa sustinere atat din partea companiilor mari, cat si din perspectiva userilor. Cel mai important lucru este ca preferinta pentru formatul video, in detrimentul altor forme de content, este din ce in ce mai vizibila la utilizatori, iar brandurile trebuie sa urmeze acest trend.
Asadar, daca si tu detii un brand si ai nevoie de sustinerea oferita de acest format, iata ce asteptari sa ai de la o agentie video marketing in 2020!
Video Ads foarte scurte
Acest trend nu este nou; Google a introdus prima data acest concept in 2016, odata cu “bumper” ad-urile de 6 secunde de pe Youtube. Strategia a dat roade, observandu-se ca, de fapt, utilizatorii care primeau o reclama lunga, se uitau mai degraba la timer-ul pentru skip decat la continutul efectiv. Astfel, videoclipurile de cateva secunde au ajuns un standard in prezent, fiind nevoite sa aiba un continut memorabil inca din primele 2-3 secunde. Intr-un “tinut” al scrolling-ului si swipe-ului constant, este important sa realizam ca avem la dispozitie doar cateva clipe pentru a capta atentia unui utilizator, in special in contextul competitivitatii impuse de gigantii social media precum Instagram.
Continut video de lunga durata
Cu toate ca pare in contradictie cu cele scrise mai sus, diferenta dintre video ads si video content marketing este de la cer la pamant! Scopul unei reclame video este sa atraga atentia rapid si sa livreze mesajul.
In schimb, scopul content marketingului este sa aduca plus valoare unei audiente targetate, prin informatii pretioase, prezentate atractiv, care sa integreze organic mesajul (si produsul) brandului. Acesta este si motivul pentru care utilizatorii doresc sa vizioneze un video de 5 minute sau chiar mai lung, chiar daca in esenta este tot o reclama. Si in Romania, multe agentii de video marketing colaboreaza indeaproape cu influenceri pentru video-uri de “unboxing” sau de product reviews si demonstratii.
Video-uri verticale
Fie ca iti place sau nu, video-urile verticale fac parte din viata noastra acum. Cresterea masiva in popularitate a story-urilor Instagram (care a “sarit” de la 250 de milioane de useri in 2017 la 400 de milioane in 2018) nu da semne sa se opreasca prea curand. Dupa ce a fost popularizat de Snapchat si preluat de Instagram, atat YouTube cat si Facebook au inclus aceasta optiune pe platformele proprii. Cu doi ani in urma, in iunie 2018, Instagram a lansat IGTV, prima aplicatie care include si optiunea de a face video-uri verticale.
Crearea de continut video optimizat SEO
Cu putin timp in urma, Google a introdus preview-uri video la rezultatele cautarilor pe toate device-urile care ruleaza Android. Asta inseamna ca, atunci cand utilizatorii efectueaza o cautare, in partea de sus a SERP (Search Engine Results Page) vor aparea video-uri care ruleaza, atragand astfel atentia. Vorbeste cu o agentie video marketing despre acest aspect, iar brandul tau va avea o posibilitate reala de a deveni mult mai vizibil.
Obtinerea valorii maxime de pe urma unui video
Avand in vedere toate mediile de diseminare a informatiei, precum si trend-urile schimbatoare de la o zi la alta, este important ca atat brandurile, cat si agentiile de video marketing sa obtina valoarea maxima de la un material video. De exemplu, inregistrarea unui video de dimensiuni mai mari, care functioneaza in ambele formate (vertical si orizontal), ce poate fi decupat pentru a obtine ad-uri scurte si Instagram stories, cu link catre video-ul complet de pe Youtube sau IGTV.
Asadar, daca vrei ca brandul tau sa capete vizibilitatea mult dorita, colaboreaza cu o agentie video marketing care cunoaste aceste secrete si nu numai! Alege aceasta metoda eficienta de promovare si bucura-te de cele mai bune rezultate si vanzari!