Ai auzit asta de atât de multe ori, încât probabil o poți repeta și în somn: dormitorul este camera în care ne petrecem cel mai mult timp din viață (circa o treime, dacă dormim suficient de mult). De aceea, această cameră trebuie să beneficieze de atenția noastră ceva mai mult decât alte încăperi ale casei.
Mobila de dormitor ne ajută atât în ceea ce privește odihna și relaxarea, cât și în gestionarea hainelor, deci și a timpului tău, atât de prețios dimineața, de exemplu, când ne pregătim de plecat la muncă. Dar mai ales la odihnă.
De aceea, trebuie să avem grijă cum alegem mobila de dormitor și cum o amenajăm, pentru a obține o cameră în care să ne simțim conforabil și în care să ne odihnim corespunzător.
Evident, alegerea patului este primordială. La fel și cea a saltelelor, pernelor sau așternuturilor de pat. Dar acestea nu sunt singurele lucruri care contribuie la starea noastră de bine în dormitor.
Paturi dormitor de la emag.ro
Lumina este și ea importantă, de exemplu. Lumina naturală complimentează orice încăpere. Încearcă să nu o obturezi prin plasarea în fața ferestrelor a niciunei piese de mobilă de dormitor. În ceea ce privește luminatul artificial, în dormitor poți folosi lumini de tavan, dar și veioze plasate pe noptiere, pentru maximă eficiență atunci când citești o carte seara sau te trezești dimineața înaintea partenerului tău și nu vrei să-i întrerupi și lui somnul.
În plus, lipsa oricăror tehnologii care pot perturba somnul și odihna ar trebui să fie de la sine înțeleasă. În dormitor, ar trebui să ne ferim de prea multă tehnologie, pentru că acestea ne tulbură somnul și ne afectează capacitatea de odihnă. Un televizor în dormitor nu este neapărat recomandat, dar dacă trebuie neapărat să ai unul, atunci să fie unul mic.
În rest, pentru toate celelalte forme de entertainment, folosește livingul. În cel mai rău caz, o tabletă și telefonul mobil pe noptieră sunt mai mult decât suficiente, dacă ești genul care trebuie să mai arunce o privire pe internet înainte să se culce și care citește notificările de pe facebook primul lucru dimineața.
Poți să mai ții cont și de străvechea filosofie orientală Feng Shui atunci când îți amenajezi dormitorul. În Feng Shui este total interzisă amplasarea patului în fața ușii sau sub fereastră. În mod ideal, tăblia patului trebuie să fie lipită de peretele dormitorului cel mai îndepărtat de ușă.
De asemenea este recomandat să evităm să dormim într-un loc din care ne putem vedea reflecția în oglindă, întrucât conform superstițiilor Feng Shui, când se întâmplă acest lucru, energia noastră vitală va fi toată noaptea în mișcare.