Atunci cand comandam o pizza, fie la restaurant, fie acasa, suntem imbiati de aroma ei si, in mod logic, nu ne mai gandim la procesul de productie, ci pur si simplu o savuram. Cu toate acestea, marii bucatari petrec ore intregi pentru a concepe, prepara si coace noi sortimente, iar ajutorul lor de nadejde in aceasta situatie este un cuptor de pizza profesional. In continuare, vom vedea de cate tipuri sunt acestea si care sunt principalele caracteristici pe care trebuie sa le intruneasca, dar si cateva exemple de cuptoare folosite in restaurantele, pizzeriile, cantinele si autoservirile din Romania si nu numai.
Fresco Expert furnizeaza de peste 25 de ani echipamente performante pentru bucatariile profesionale din Romania, printre care: cuptor pizza, echipamente de bucatarie calda, echipamente frigorifice, de spalare vase, preparare, aparate profesionale de cafea, mobilier HVAC, echipamente bar, brutarie, patiserie, cofetarie, gelaterie, fast food, linii de autoservire, echipamente de spalare profesionala si accesorii catering. Acestea provin exclusiv de la producatori renumiti la nivel international, din tari cu o istorie indelungata atat in ceea ce priveste arta culinara, cat si tehnica necesara prepararii acesteia, precum SUA, Germania, Italia sau Suedia.
In ceea ce priveste modelele de cuptor pizza din oferta proiectului Fresco, acestea se impart in: electrice sau pe lemne, cu banda sau 1-2 camere de coacere, cu diferite optiuni de personalizare, atat in ceea ce priveste temperatura, cat si viteza benzii, pentru controlul precis al gradului de rumenire. Indiferent de tipul lor, aceste echipamente de bucatarie extrem de performante ofera o productivitate neegalata, un consum redus de energie raportat la capacitatea lor si un raport calitate-pret corect. Interfata lor intuitiva le face usor de folosit chiar si de catre personalul mai putin specializat, iar performantele lor vor satisface pana si cei mai exigenti dintre clienti.
Iata, in continuare, cateva modele de cuptor pizza profesional din oferta Fresco.ro:
1. Cuptor pizza electric – 2.260 de lei
Acest model poate coace doua pizza de 34 de centimetri in acelasi timp, dispune de un control mecanic si furnizeaza o temperatura de pana la 350 de grade Celsius. Dimensiunile sale sunt de 51x68x62 de centimetri, ceea ce inseamna ca poate fi integrat cu usurinta in orice spatiu, iar greutatea sa este de 45 de kilograme.
2. Cuptor pizza pe gaz – 11.931 de lei
Cuptorul de fata dezvolta o temperatura de 400 de grade Celsius si poate „gazdui” 9 pizza de 30 de centimetri simultan. Designul echipamentului este modern, fiecare arzator este controlat individual, iar termostatul asigura o doza suplimentara de siguranta utilizatorului.
3. Cuptor pizza pe lemne – 15.918 lei
Acest cuptor pe lemne are fatada din otel inoxidabil, iar vatra are un diametru de 110 centimetri. Modelul are o capacitate de 4-5 pizza si vine cu suport inclus.
4. Cuptor pizza tip tunel – 22.902 lei
Nu in ultimul rand, acest cuptor de tip tunel este ventilat, controlat digital si are o capacitate de coacere de 145 de pizza pe ora. Temperatura dezvoltata in interiorul sau este de 320 de grade Celsius, iar puterea de care dispune – 7,9 kW.