Vremea rea din primăvară şi din vară a făcut ca producţia de mere să fie cea mai slabă din ultimii 50 de ani, iar fermierii au cules doar un sfert din cât sperau. Mulţi dintre ei vor să se reprofileze pe culturi care să ţină mai bine la temperaturi extreme. În primăvară, temperatura a scăzut sub limita îngheţului, chiar când copacii erau în floare. Fructele care au scăpat de îngheţ au fost lovite de grindină în vară cu doar câteva zile de începutul culesului. Pentru că producţia de mere este foarte mică, cutivatorii au ridicat preţul fructelor în speranţa că aşa vor mai recupera din pierderi. Astfel că merele au ajuns să fie şi de trei ori mai scumpe la producători decât în anii anteriori. Producţia medie de mere este de 9-10 tone la hectar. Într-un an bun pentru pomicultură, se pot recolta chiar şi 25 tone de mere la hectar.
An catastrofal pentru producţia de mere
Advertisement
Advertisement
Un Comentariu
Puiu
Ştiţi cumva, mă iertaţi că întreb, aceeaşi cauză stă la baza scumpirii ouălor şi a untului?