Cât trebuie să scoată piteștenii din buzunare ca să-și potolească foamea la “Toamna Piteșteană”.
La sfârșitul săptămânii trecute, odată cu deschiderea târgului de toamnă la Pitești, lumea a dat năvală pentru a-și astâmpăra poftele de sezon. Vorbim de legume proaspete, dulcețuri, dar și murături, fripturi, vinuri sau alte produse din “categoria grea”.
Abia când au tras linie oamenii au ajuns la concluzia că banii cheltuiți nu au fost deloc puțini, dovadă că, astăzi, vizitatorii s-au dovedit a fi mult mai chibzuiți și critici cu privire la prețurile practicate de comercianți.
Spre exemplu, în zona “food court”, unde provocarea de a rezista tentațiilor este una foarte mare, preparatele care îți înnebunesc simțul olfactiv au prețuri extrem de piperate. Cel puțin asta este vocea străzii.
Exemplu: un meniu personalizat constând în două pulpe de pui, o ceafă de porc și patru mici, fără garnitură, a costat nici mai mult, nici mai puțin de 140 lei.
Fiecare își astâmpără foamea cum poate și în funcție de cât îl ține buzunarul. La categoria “pe sărăcie”, un cetățean a comandat un singur mic, pentru care a plătit 6 lei. Deci se poate și cu bani mai puțini, dar e puțin probabil să-ți potolești foamea.
Îndestulătoare pentru stomac și grele pentru portofel sunt cefele, mușchiulețul și pastramele care, cum spuneam, te ușurează lejer de 100, 200 de lei.
Totuși, o asemenea masă poate sătura două, trei persoane adulte.