Deși prețurile s-au mărit considerabil, iar Paștele din acest an pare că va fi unul mai scump decât în anii precedenți, masa de sărbătoare rămâne o prioritate pentru argeșeni.
În aceste zile, clienții forfotă în marile magazine din Pitești, căutând cele mai bune prețuri și oferte pentru ca masa de Paște să fie una cât mai delicioasă. Mai toate supermarketurile au pregătit cupoane, reviste care pot fi răsfoite fizic, dar și online în aplicații, prezentându-și produsele speciale. Câteva exemple:
Cât te costă o masă de Paște pe cinste dacă faci cumpărături în magazinele din Pitești
Sarmale Poate cea mai îndrăgită mâncare tradițională care nu lipsește din casele românilor – sarmalele pot fi gătite acasă cu minim 60 lei. Ingrediente: 1 kg de carne tocată de porc (aprox. 20 lei), varză murată (8 lei), orez pentru sarmale (10 lei), ceapă și alte condimente (10 lei), smântână și ardei iute (15 lei).
Cozonac Clienții pot plăti între 10 şi 20 de lei pentru un cozonac din magazin de aproximativ 700 de grame. Dacă îşi doresc un cozonac proaspăt de aproximativ 1 kilogram, comandat de la cofetărie, atunci vor scoate din buzunar între 45 și 80 de lei. Desigur, exista și varianta pregătirii acasă, însă puțină lume o mai alege din cauza timpului pierdut, dar și a ingredientelor cu preț mare.
Ouă roșii Un carton cu 10 bucăți de ouă a ajuns să coste în medie 20 lei, dacă vorbim despre cele de calitate A.
Preparate din porc sau miel Carnea de miel se vinde la preturi cuprinse între 55 și 60 de lei kilogramul, iar pulpa de porc la 25 de lei kilogramul.
În concluzie, preparând o mare parte din mâncare acasă, pentru o familie mică, poți avea o masă decentă de Paște cu o sumă de bani minimă – 400 lei. Dacă vrei ca masa să fie una mai bogată, invitații sunt mai mulți la număr, iar preparatele pe alese, atunci bugetul poate depăși chiar și 1.500 de lei. Totul depinde de cât te duce buzunarul…