# În Piaţa Ceair din Piteşti răsadurile se iau la întrecere cu legumele proaspete. La tarabe, plantele destinate tansplantării sunt vândute la bucată (ghiveci), mai ales de teleormăneni. Răsadul de varză costă un leu, iar cel de roşie – 1,50 lei; cu alte cuvinte, e mai scump decât o pâine neambalată.
Perioada de plantare a roşiilor se stabileşte astfel încât plantele să nu fie afectate de brumele târzii de primăvară. Calendaristic, momentul optim corespunde perioadei 15-20 aprilie, în sudul ţării şi în jurul datei de 1 mai, în jumătatea nordică a României. La plantarea în câmp, răsadurile de tomate trebuie să aibă în jur de 45 de zile, să fie viguroase şi bine călite. Plantarea se face când temperatura solului depăşeşte 10 grade Celsius, la adâncimea de 10-15 cm.
Plantări în aprilie
Până la mijlocul lunii aprilie se pot planta în grădină: rădăcinoase(morcovi, pătrunjel, păstârnac), salată, spanac, mazăre târzie, sfeclă roşie şi sămânţă de ceapă. De la mijlocul lui aprilie pot fi înfiinţate culturi de varză, gulie şi conopidă, se seamănă cartofi preîncoltiţi, fasole, castraveţi, pepeni, dovlecei, sfeclă roşie, ţelină, porumb (la sfârşitul lunii), precum şi roşii timpurii sau ardei.
Un Comentariu
Anonim
Daca ati vedea costurile sa produci un rasad nu ati mai comenta.Pentru a produce rasad trebuie sa ai in principal: samanta, turba, alveole, la care se mai adauga: balegar(pat cald)- instalatii de incalzire, lemnul cu care se face scheletul rasalnitei, acril, folie. Toate dragilor costa. Dupa ce produci rasadurile trebuie sa le vinzi si atunci alte costuri: benzina, taraba, manacare, etc. Va rog sa faceti o analiza.
Nu mai spun ca la piata te lovesti de bisnitari (tigani) , de care nu poti sa vinzi. De ce nu se ia nimeni de ei? Unde este Directia Agricola, Politia Economica? Toti vin si se iau de babute, de producatori dar de acestia nu se ia nimeni.