Au mai rămas doar două săptămâni până la cea mai mare sărbătoare a creștinătății, Învierea Domnului Iisus. Ca datină, în fiecare an de Paște pe masa românilor este nelipsită carnea de miel. Din păcate, carnea de miel a devenit din ce în ce mai scumpă. Nici anul acesta nu există excepții, din păcate, iar buzunarul românului se golește de sume importante, când vine vorba de cumpăratul cărnii de miel.
Motivul real al scumpirii, spun crescătorii, sunt costurile mari la furaje. În majoritatea cazurilor acestea s-au scumpit cu aproape 300%. Așa se face că astăzi, dacă am cumpăra carne de miel în zona Brașov, de exemplu, am plăti aproape 40 de lei pe kilogram. În comparație, anul trecut în aceeași perioadă, plăteam 30 de lei pe kilogramul de carne de miel.
În afară de asta, la fel de important, este și de unde cumpărăm carnea, existând riscul îmbolnăvirii dacă nu este conformă și cumpărată de la fermierii autorizați, după cum recomandă și inspectorii ANSVSA.
„Cetăţenii trebuie să cumpere carnea din unităţi înregistrate sanitar-veterinar. Din pieţele agro-alimentare care vor fi supravegheate în permanenţă de către medici veterinari oficiali, organizaţi în circumscripţii sanitare veterinare. Trebuie să fie atenţi, în primul rând, la modul de marcare a carcaselor de miel: să existe marca de sănătate de formă ovală”, spune ANSVSA.
Un Comentariu
sebastian
Sa intellegem ca si in Pitesti va fi tot 40 lei kg.!