Dacă te afli în momentul în care ai decis să construiești casa visurilor tale, ai mai multe lucruri de luat în considerare. În special, dacă construiești o casă de la zero, posibilitățile sunt nelimitate, deoarece lucrezi, în esență, cu o pânză goală și un spațiu care poate include mobilă pe comandă, camere media, aparate de lux, bucătării în aer liber și așa mai departe.
Cu toate acestea, foarte puțini oameni au un buget nelimitat, așadar, va trebui să iei niște decizii cu privire la lucruri peste care vrei să sari doar de dragul de a te menține în limita bugetului. Există însă și câteva elemente cu privire la care nu trebuie să faci economie, deoarece acestea sunt cele care cresc valoarea, dar și trăinicia unei case, ceea ce va face ca investiția de acum să se recupereze în timp.
Iată 5 lucruri cu privire la care nu trebuie să faci economii când construiești o casă
- Bucătăria
Pentru mulți oameni, bucătăria este inima casei, locul în care se gătește, se ia masa cu familia, se întâlnesc cei dragi și se petrec ocazii speciale. În mod surprinzător, bucătăria este și una dintre cele mai scumpe camere dintr-o casă. Dar, când iei în considerare timpul petrecut în această încăpere, este justificat de ce este bine să pui mai mulți bani deoparte pentru ea.
Trebuie să te asiguri că proiectezi o bucătărie care răspunde nevoilor familiei tale pe termen lung și care include tot ce ai putea avea nevoie, deoarece este greu să adaugi anumite elemente ulterior, cum ar fi, de exemplu, o insulă sau un bar.
Nu în ultimul rând, trebuie să te asigură că designul se potrivește cu stilul de viață al familiei tale și că nu vă veți plictisi după 2 ani de el.
- Pardoseala
Când vine vorba de pardoseală, există opțiuni pentru tot spectrul bugetar și preferințe de stil. Pardoseala este un element care nu trebuie să fie ales cu grijă doar din perspectiva aspectului, confortului și valorii de revânzare a unei case, ci și datorită durabilității. În special, dacă există animale de companie sau copii mici în casă, este o idee bună să optezi pentru lemn de înaltă calitate, cum ar fi parchetul, sau gresie pentru zonele predispuse la umiditate, cum ar fi bucătăria și baia. Dacă vrei o alternativă la parchet, vezi aici oferta de dușumea din lemn masiv de la Valprestparchet.ro.
- Spațiu de depozitare
Este firesc ca o familie să adune din ce în ce mai multe lucruri cu cât locuiesc mai mult timp în aceeași casă. Între hainele rămase mici copiilor și uneltele voluminoase, echipamentele pentru îngrijit grădina și cele sportive din garaj, spațiul de depozitare este esențial. Pentru a te bucura de cât mai mult spațiu, poti construi sau cumpara dulapuri și rafturi suplimentare pentru a crea diferite spații de depozitare prin casa.
- Instalația electrică
Este foarte important să proiectezi cu grijă instalația electrică a locuinței. Amplasarea prizelor electrice nu este ceva la care se gândesc, de obicei, oamenii când cumpără o casă, dar să o faci îți va oferi ție și familiei tale un enorm confort. De exemplu, prizele integrate în dulapuri sunt o modalitate excelentă de a păstra uscătoarele de păr, fiarele de călcat și alte aparate ascunse și departe de văzul lumii. La fel, o priză cu port USB integrat ar putea fi nemaipomenită pentru o familie conectată digital, cu numeroase telefoane mobile, tablete, laptopuri și alte electronice.
- Grădina
În funcție de stilul de viață, spațiul de relaxare și distracție în aer liber poate fi o zonă în care dorești să investești mai mult. Dacă îți place să ai invitați și să petreci serile de vară în aer liber sau, pur și simplu, să ai un spațiu de relaxare și confortabil, o grădină amenajată ar putea fi incredibil de valoroasă pentru tine și cei dragi. Astfel, îți poți crea o oază în aer liber, iar posibilitățile sunt nelimitate și pot include o piscină, o bucătărie în aer liber cu grătar, mini-frigider și chiuvetă, o terasă spațioasă cu ventilatoare încorporate în tavan.
În concluzie, atunci când construiești casa visurilor tale este important să te asiguri că anumite elemente vor fi trainice și îți vor oferi confortul dorit, ba mai mult, că vor crește valoarea proprietății pentru o eventuală vânzare ulterioară.
Sursă foto: Unsplash.com