Primele televizoare au fost vândute cu aproape un secol în urmă și au prezentat imagini de numai câțiva centimetri. Cu toate acestea, de-a lungul anilor, industria televiziunii a înregistrat o creștere extraordinară în ceea ce privește modurile în care televizorul este privit.
În vremurile vechi, exista un tip de televizor de tip cutie, apoi a apărut televizorul plat, LCD și, în final, televizorul LED.
Televizoarele moderne sunt disponibile într-o gamă largă de tehnologii, oferind divertisment în fiecare locuință prin televiziune, satelit, sisteme prin cablu și servicii de streaming. Cu cât mai multe tipuri de televizoare și servicii video sunt disponibile, cu atât mai mult consumatorii ar trebui să își acorde timp să învețe despre opțiunile lor și să se gândească la ce caracteristici sunt importante pentru ei. Tehnologiile și caracteristicile diferite fac o mare diferență atunci când vine vorba de prețul final.
La nivel mondial, există câteva mărci de top de producători de televizoare care sunt alese de oameni în defavoarea altora datorită numelui de marcă și credibilității. Dacă sunteți printre cei care iubesc TV-ul sau chiar vă gândiți să cumpărați un televizor, articolul vă va fi mai util decât credeți. Să ne uităm, așadar, la lista celor mai bune 5 branduri de televizoare LED din lume în 2018.
5. TCL – cotă de piață de 5,6%
O companie electronică chineză, care a pionierat în televizoare LED accesibile și de înaltă calitate pentru consumatori este TCL. În funcție de cota de piață din 2010, TCL a fost cel de-al treilea cel mai mare producător din lume.
4. Hisense – cotă de piață de 5,6%
Cunoscută pentru calitatea sa de ultimă generație și caracteristicile avansate ale televizoarelor LED, această companie electronică chineză este printre cele mai de încredere branduri care oferă televizoare cu LED-uri la prețuri foarte accesibile. Localizată în Shandong, în China, compania este listată la bursa din Shanghai. Compania are 13 unități de producție în China și câteva unități în alte țări, cum ar fi Franța, Egipt, Africa de Sud, Mexic etc.
3. Sony – cotă de piață de 6,9%
Funcționând încă din 1964, Sony este o marcă japoneză de electronice cunoscută în toată lumea pentru caracteristicile de înaltă calitate și pentru LED-urile premium oferite consumatorilor. Cu sediul la Tokyo, în Japonia, Sony are un nume mare, nu numai în vânzarea de televizoare LED, dar și pentru alte linii de produse diverse. Sony a creat primul său OLED, adică Organic LED TV, în 2007. Și de și era foarte subțire, acest televizot includea toate caracteristicile avansate necesare într-un televizor LED. Sony oferă o gamă largă de televizoare cu LED-uri, de la televizoare cu LED-uri de gamă inferioară până de la cele de calitate superioară, premium.
2. LG – cotă de piață de 12,6%
Lucky-Goldstar (LG) este o companie electronică coreeană cu sediul la Seoul, Coreea de Sud. LG produce diverse, de la aparate electrocasnice, la telefoane și televizoarele. Compania a depășit mulți alți giganți majori, precum Sony și Toshiba, în ceea ce privește cota de piață a numărului total de unități de LED-uri vândute. LG a reușit să se mențină puternică datorită televizoarelor LED curbate de pe piață. Calitatea imaginii și sunetului, designul și suportul pentru clienți sunt impresionante. Prin progres tehnologic, compania a încercat întotdeauna să inoveze televizoarele sale LED, care oferă caracteristici precum vizionarea 3D, înregistrarea Blue Ray, partajarea și multe altele.
1. Samsung – cotă de piață de 21%
Lăsând în urmă toți marii jucători de pe piața televizoarelor cu LED-uri, Samsung s-a pus în fruntea acestui clasament, având cel mai mare număr de televizoare cu LED-uri vândute. Compania a reușit să își mențină încă din 2006 locul, după ce a bătut marca Sony. Gigantul conduce clasamentul datorită unicității designului și a caracteristicilor pe care le oferă consumatorilor săi la prețuri foarte accesibile. Gama de televizoare cu LED furnizate de companie are o tehnologie de vârf, cum ar fi protecția la lumină și umiditate, conectivitate USB, filtru de zgomot, experiență 3D, Wi-Fi și multe altele.