Când se închide Transfăgărășanul.
Una dintre cele mai importante atracţii pe care România le oferă turiştilor este posibilitatea de a circula cu maşina pe Transfăgărăşan, zonă considerată a fi una dintre cele mai spectaculoase şosele din lume.
Transfăgărăşanul este porţia de drum care traversează, pe axa nord-sud, Munţii Făgăraş, având o lungime de aproximativ 151 de kilometri. Se consideră că Transfăgărăşanul începe din comuna Bascov, judeţul Argeş, şi se termină în apropierea comunei Cârţişoara, din judeţul Sibiu. Vorbim despre un drum care traversează Munţii Făgăraş, cei mai înalţi munţi din România, şi care a fost construit în perioada 1970-1974, la iniţiativa lui Nicolae Ceauşescu, fost preşedinte al Republicii Socialiste România.
Închiderea şi deschiderea Transfăgărăşanului se stabileşte, în general, în funcţie de prognoza meteo şi de eventuala apariţie a unor fenomene meteo care ar putea pune în pericol viaţa celor care traversează această şosea, cum ar fi vânt puternic, inundaţii, ninsori abundente sau eventuale căderi de stânci ori copaci de pe versanţi.
Conform Observator, este de aşteptat ca anul acesta să se poată circula pe Transfăgărăşan până undeva la mijlocul lunii noiembrie, ceea ce înseamnă că românii, dar şi turiştii străini s-ar mai putea bucura de acest drum doar pentru câteva săptămâni.