La Câmpulung, infrastructura de gaze s-a dezvoltat într-un ritm extrem de lent. Până la preluarea mandatului de către primărița Elena Lăsconi, lungimea totală a conductelor de distribuţie măsura cam șase km – lucrarea fiind „adjudecată” de fostul edil-șef, Liviu Țâroiu, predecesorii acestuia neavând cu ce se lăuda la acest capitol. La preluarea conducerii administrative a municipiului de la poalele Mateiașului, Elena Lăsconi și-a propus să rezolve această importantă utilitate pentru localitate. Astfel, în madatul său au fost trași 11 km de rețea de gaze naturale; lucrările aflate în derulare va dubla, în acest an, rezultatul.
Racordarea la rețeaua de gaze naturale presupune și birocrație. Câmpulungenii care nu depun documentele necesare riscă să rămână nebranșați. Cel mai recent exemplu a fost dat pe primărița Elena Lăsconi: 16 gospodării de pe strada Valea Bărbușii „au fost ignorate” de la racordarea la rețeaua de gaze fiindcă proprietarii nu și-au făcut ordine în acte. De pildă, în cazul moștenirilor se face succesiunea. În Câmpulung vor fi executate și extinderi de alte rețele – de apă, canal, energie electrică – iar în acest context primărița le recomandă localnicilor să își actualizeze actele de proprietate pentru a nu fi omiși.
<<Toți cei 11 km de rețea de gaze din mandatul meu (mai mult decât s-a făcut în ultimii 20 de ani!) nu au afectat deloc bugetul local. Fiecare proprietar va plăti branșamentul. Prețul diferă. Banii plătiți în avans se recuperează în cinci ani de la „Distrigaz”. Vă rog să le transmiteți câmpulungenilor un mesaj foarte important; să își pună ordine în acte! Localnicii riscă să nu se mai poată branșa la nicio utilitate dacă nu au în regulă actele de proprietate!>>, a spus Elena Lăsconi.