Adorăm confortul, și nici nu concepem ca în sezonul rece să nu avem parte de acea căldură pe care o adorăm cu toții. De aceea, alegerea sistemului de încălzire pentru locuință, cu atât mai mult cu cât este vorba despre una nouă, nu trebuie făcută la întâmplare. Decizia pe care o iei acum este una pentru o lungă perioadă, și va avea urmări importante.
Ce părere ai de calorifere din otel?
O parte importantă a sistemului de încălzire a casei sunt și caloriferele. Și, dacă ai studiat măcar puțin oferta, ai observat că la fabricarea lor se folosesc mai multe materiale, ceea ce înseamnă că avem de a face cu calorifere otel, aluminiu, fontă, ceea ce te-a cam derutat un pic. Oare care să fie varianta cea mai bună pentru locuința ta? De aceea, pentru a-ți fi ceva mai ușor, am decis să îți vorbim puțin despre cele din oțel, și mai ales despre beneficiile pe care aceste radiatoare le au.
De ce să alegi calorifere otel?
Despre caloriferele din aluminiu știi că au o greutate redusă și se manevrează foarte ușor. În schimb, radiatoarele din fontă par mult mai durabile, dar și cu un plus de greutate. Dar ce poți să spui, la prima vedere, despre calorifere otel?
Atunci când locuiești sau lucrezi într-o încăpere încălzită, în condițiile în care afară este un ger de crapă pietrele, cum se spune, ai o dispoziție mai bună, poți fi chiar mai eficient și productiv, și te bucuri chiar și de o sănătate bună. Dar, până la urmă, deși avem la dispoziție o mulțime de variante pentru încălzirea casei, întotdeauna vom căuta să o obținem pe cea care ne oferă cea mai bună temperatură, la costuri avantajoase. Mulți dintre cei care au umblat la instalația de încălzire a casei au ajuns la concluzia că radiatoarele din oțel sunt perfecte. Și, este posibil ca și tu să ai aceeași impresie, pentru că se știe că oțelul este un material rezistent durabil, ceea ce înseamnă că te poți bucura ani buni de investiția făcută acum.
Ofertă generoasă
Ai decis că vrei calorifere otel pentru locuință. Perfect, așa că începi să vezi care sunt ofertele în acest caz. Și, constați cu uimire nu doar că oferta este una mai mult decât generoasă, ci există și în acest caz o diversitate de modele, care se deosebesc prin preț, durata de viață, dimensiuni, orientare, culoare, formă de prezentare și multe altele. Nu este de mirare că te simți oarecum copleșit de situație.
Informează-te bine înainte
Nu este deloc dificil să alegi totuși ce calorifere otel vrei să folosești în locuință, este nevoie doar de ceva mai multă atenție. Chiar dacă nu ai folosit acest tip de radiatoare până acum, te poți descurca foarte bine, mai ales dacă apelezi și la consultanța și recomandările făcute de instalatorului care urmează să te ajute, la care se adaugă și detaliile oferite de personalul din magazinul de specialitate.
Recomandarea noastră este să nu te grăbești, ci să te informezi cât mai bine, pentru ca alegerea ta să fie una care are nu doar un bun raport preț-calitate, dar și una care să îți ofere confortul dorit în locuință pe perioada sezonului rece. Și nu, nu este vorba doar de cheltuielile pe care le faci cu achiziția produselor, instalarea lor, ci să vezi și care este eficiența energetică a acestora, pentru ca sumele de bani plătite în fiecare lună de iarnă pentru încălzire să nu îți producă o mică pagubă în buget. Tu știi cel mai bine care sunt nevoile tale și ale familiei tale, așa că acestea trebuie să primeze.
Beneficiile caloriferelor din oțel
Printre primele materiale utilizate pentru fabricarea radiatoarelor pentru locuințe s-a aflat și fonta. Avantajele ei le știe toată lumea, dar din păcate, nici punctele slabe nu sunt chiar de neglijat. Așa au apărut caloriferele din oțel, iar acestea s-au impus rapid în preferințele multora, pentru că există puncte forte demne de luat în seamă. Prin urmare, hai să vedem care ar fi principalele beneficii pe care un radiator fabricat din acest material le aduce locuinței.
Eficiență ridicată
Mai exact, conductibilitatea oțelului. Acesta este un material care transportă rapid căldura, pe care o emană cu aceeași viteză. Un calorifer din oțel se va încălzi mult mai ușor față de unul din fontă, și va emana rapid căldură. Aceasta înseamnă că vei economisi bani frumoși la căldură la iarnă, ceea ce este un mare avantaj pentru tine. Și, chiar dacă mulți reproșează oțelului că se răcește la fel de rapid, dacă vei folosi calorifere otel pentru o locuință mică, ai parte de o eficiență foarte ridicată.
Un plus de rezistență
Caloriferele din oțel sunt recunoscute și pentru faptul că au o mare rezistență atunci când vine vorba despre temperaturile ridicate. Specialiștii ne dau asigurări că și atunci când apa atinge temperatura de fierbere, caloriferele din oțel nu au de suferit.
Ușor de manevrat și transportat
Spre deosebire de caloriferele din fontă, care cântăresc foarte mult, cele din oțel sunt mult mai ușoare, ceea ce înseamnă că se transportă și manevrează mult mai ușor.
Cel mai bun raport preț – putere termică
Atunci când analizezi cel mai bun radiator din punctul de vedere al raportului preț – putere termică, caloriferele din oțel reprezintă cea mai bună alegere.
Preț scăzut
După cum spuneam, banii chiar contează în alegerile pe care le facem. De aceea, vei remarca faptul că aceste calorifere din oțel sunt accesibile, ceea ce îți va face alegerea mult mai ușoară.
Design plăcut
Caloriferele din fontă sunt unele masive, și care de multe ori nu prea se potrivesc cu amenajarea camerei în care sunt folosite. Din fericire, oțelul este un material mult mai maleabil, ceea ce permite ca radiatoarele să fie modelate în diferite forme, care se vor potrivi perfect. De asemenea, există și o gamă variată de culori, așa că este imposibil să nu găsești ceva care să fie pe placul tău.
Dezavantajele caloriferelor din oțel
Evident, există și unele dezavantaje, iar cel mai important este durata de viață a acestor radiatoare, care se întinde pe 10 – 15 ani. Specialiștii susțin însă că dacă ai grijă așa cum trebuie de ele, durata lor de viață poate crește cu până la 10 ani mai mult. Este nevoie de filtre și aerisirea lor de două ori pe an, dar nu sunt operațiuni chiar atât de complicate.