Înalt Prea Sfinţia Sa Calinic, arhiepiscopul Argeşului şi Muscelului, a emis un comunicat în care dă câteva sfaturi credincioşilor în urma crimelor de la Caracal care au îngrozit ţara: să nu urce în maşinile necunoscuţilor, să aibă asupra lor mijloace de autoapărare, cum ar fi spray-uri paralizante, iar copiii să nu plece fără aprobarea părinţilor. Calinic arată că „se impune nouă, tuturor, de a avea grijă de acest odor de mare preţ numit viaţă”.
„Puncte de precauţie”
Iată care sunt „punctele de precauţie” la care îndeamnă înaltul prelat: „Totdeauna, părinţii să aibă grijă în fiecare zi de pruncii lor, dornici de a cerceta necunoscutul. Niciodată, oricare dintre noi, să nu solicităm şoferilor necunoscuţi să fim transportaţi, atât timp cât există mijloace de transport în comun puse la îndemână: microbuze, autocare, maxi-taxi, trenuri, etc. Să ne programăm timpul pentru a nu ne căptuşi cu grabă mare, ieşind la deplasare cu o maşină străină, de ocazie, pentru că fiind singuri, putem uşor cădea victime unor răufăcători. Pe cât ne stă cu putinţă, să nu călătorim singuri pe drumuri lungi sau scurte, pentru a se evita eventualele răpiri şi alte batjocoriri. Să nu mergem prin locuri necunoscute şi cu însoţitori necunoscuţi, şi mai ales să nu umblăm noaptea pe drumuri sau prin localuri ori locuri care pot prezenta tot felul de primejdii. Să fim acasă pe lumina zilei, pentru că noaptea poate fi foarte primejdioasă şi cu multe capcane. Niciodată să nu plecăm fără a anunţa rudele sau cunoscuţii despre locurile unde urmăm să mergem şi mai ales cu cine suntem împreună”, afirmă ÎPS Calinic.
Copii, cereţi mereu consimţământul părinţilor! Potrivit documentului citat, copiii nu trebuie să plece nicăieri fără consimţământul părinţilor. „Să nu ne avântăm în necunoscut şi mai ales să nu călătorim singuri. Să nu răspundem la telefoane cu numere necunoscute şi nici să mergem la întâlniri cu persoane care nu prezintă încredere, în spaţii sau localuri rău famate. Trebuie să ne vindecăm de curiozităţi primejdioase. Să nu luăm de la nimeni niciun fel de băutură, mâncare, prăjitură, cafea, ceaiuri, sau orice alt aliment, în special de la necunoscuţi, toate acestea putând fi preparate cu tot felul de mijloace pricinuitoare de ameţeli, leşinuri, adormiri şi alte bâiguieli. Când plecăm de acasă, cu ştirea părinţilor sau a rudelor (totdeauna cu ştirea şi aprobarea acestora), să lăsăm pe o foaie în scris sau printr-un mesaj pe telefon: locul sau locurile unde ne vom deplasa. Este bine şi chiar folositor să avem asupra noastră mijloace de autoapărare, împotriva infractorilor care încearcă să ne răpească sau să ne vatăme, mijloace aprobate desigur de legile Statului Român: spray-uri paralizante şi alte dispozitive legale”, mai scrie în comunicat. În document se arată că „toate atentatele asupra vieţii şi sănătăţii noastre de orice natură ar fi acestea sunt condamnabile, iar crimele comise asupra persoanelor de orice vârstă, trebuie eliminate prin aplicarea de către organele abilitate ale Statului, a pedepselor exemplare”. „Deplângem cu toţii şi suntem întristaţi de întâmplarea nemiloasă a tinerei Alexandra Măceşanu, rugând pe Bunul Dumnezeu să o primească în braţele Sale Părinteşti, iar pentru familia zdrobită de durere ne rugăm Maicii Domnului Dumnezeu să fie mângâiată şi ocrotită”, încheie Calinic.
3 Comentarii
Anonim
Păi, „putea să lipsească…Marte din post” ?!…
Mefisto
Martie nu Marte. Vezi că dacă te afurisește ai dat de domnu’ Dracu.
Anonim
Şi când te gândeşti că spiritul universal Johann Wolfgang von Goethe a publicat „Afinitățile elective”(1809) imediat după ce terminase „Faust l”(1808), în care Faust şi Mephisto tocmai încheie înțelegerea care va marca „afinitatea electivă” dintre ei (Dr. Faust – Mephistopheles) cu miza Sufletul lui Faust (Goethe îşi dă ultima suflare imediat după ce termină „Faust ll” -1832). Sufletul lui Dr. Faust, desi descompus de relația cu Mephistopheles, este salvat de uniunea cu „spiritul mephistofelic”(diavolesc).
Geniul lui Faust este mai presus decât spiritul malefic al lui Mephisto !…