Vineri a avut loc şedinţa ordinară a Consiliului Local, ocazie cu care, din nou, au fost aduse în discuţie elemente legate de proiectele imobiliare din Piteşti. Discuţiile au fost pe alocuri aprinse, deoarece dacă din punct de vedere legal proiectele sunt în regulă, din punct de vedere al oportunităţii lucrurile sunt discutabile.
Dezvăluirea lui Apostoliceanu
Concret, sunt zone cu plan urbanistic din 2008 care prevăd construcţia de imobile până la patru etaje, dar în care s-au făcut doar case, iar acum mai vine câte un investitor care vrea să facă un bloc în mijlocul caselor (cum este cazul pe strada Grigorie Leu, de exemplu). Ce faci, căci PUZ-ul – vechi – e respectat, dar acelaşi PUZ nu mai este actualizat la situaţia actuală. În acest context, viceprimarul Sorin Apostoliceanu a dezvăluit un sistem pe care îl folosesc dezvoltatorii imobiliari şi care pune ulterior mari probleme traficului rutier şi aşa destul de aglomerat. „Sunt zone în care străzile sunt pline cu maşini de o parte şi de alta. Dezvoltatorii imobiliari cică vând şi locurile de parcare pe care sunt obligaţi să le facă odată cu blocurile, dar de multe ori nu sunt locatarii noi cei care le cumpără, ci alte persoane, aşa că aglomeraţia devine foarte mare. Nu este în regulă şi trebuie să vedem ce este de făcut”, a spus Apostoliceanu. Dacă mai adăugăm şi faptul că multe garaje de la subsolul blocurilor sau de la parte sunt, de fapt, folosite pe post de cămări, zone de depozitare sau ateliere, în vreme ce maşinile sunt ţinute pe afară, ne imaginăm de ce este posibil haosul rutier actual. Un astfel de garaj de la parterul unui bloc (cum este „Blocul Rechinilor” de pe strada Constantin Brâncoveanu” ajunge să coste până la 8.000 de euro.
Un bloc „sugrumat” va răsări şi în Găvana! Imobilul, contestat de locatarii din zonă
Interesant este faptul că primarul Cornel Ionică şi liderul consilierilor PSD Argeş, Cristian Gentea, au avut viziuni diferite privind proiectele de hotărâre care vizează dezvoltarea urbanistică. În vreme ce Gentea susţine că sunt zone în care nu ar mai trebui aprobată construcţia de blocuri noi, Cornel Ionică afirmă că, atâta timp cât sunt îndeplinite condiţiile legale, astfel de investiţii nu pot fi interzise. Au fost destule cazurile în care Consiliul Local a fost dat în judecată de către dezvoltatorii imobiliari, aceştia din urmă având câştig de cauză. „Se va construi un mall în Tudor Vladimirescu. Cum să refuzi o investiţie de 80 milioane euro? Ne tot batem să aducem investitori, iar când aceştia vin le punem beţe în roate?”, a spus Ionică.
Până la un „zgârie-nori”, ne zgârie alte blocuri…
Blocuri pe Aleea Spitalului
Ce facem în următorul caz? Proiecte pentru construirea nu a unui bloc, ci a două blocuri pe o suprafaţă redusă ca dimensiuni pe Aleea Spitalului, pe stânga în sensul de urcare, sunt în derulare. Deja au fost montate pancartele care anunţă investiţiile într-o zonă în care nu există niciun bloc, ci multe… pompe funebre şi case. Aglomeraţia pe strada respectivă este mare deja, în condiţiile în care aleea duce către Spitalul Judeţean. Imaginaţi-vă ce se va întâmpla când se vor construi cele două blocuri noi şi la traficul actual se vor adăuga şi maşinile noilor locatari care vor dori să aibă acces în aglomeratul bulevard din Nord. Cum se va rezolva problema? Sunt întrebări pe care le pun oamenii la orice investiţie de acest gen. Iar autorităţile sunt chemate să răspundă în interesul tuturor părţilor.
Foto: Mirela NEAGOE
3 Comentarii
Ioan
Ionica de la Primarie…cei care fac blocuri…nu se pot numi investitori…pentru ca locurile de munca generate sunt pe termen scurt…cca 9-12 luni…investitori sunt cei care fac fabrici în care lucrează sute de oameni și au durata de viață de minim 5-10 ani…dar cum tu ești educat în școala PCR…este mai greu cu înțelesul…economiei…în privinta modului in care ati facut PUG-PUZ pentru Pitesti…vedeti ce ati făcut în Gavana…cu blocuri și case…nu se întâmplă în Uniunea Europeana…așa dezastru arhitectonic…și mai ai tupeul sa și aperi șmecheriile folosite de voi…administratorii acestei comunități…pentru a permite asemenea asasinate urbanistice…fix Mall lipseste Orasului Pitesti…dacă nu ai inteles ca in Mall se cheltuie bani…și ca…majoritatea oamenilor au nevoie de locuri de munca unde sa castige bani…dar nu cele de genul atelierelor de munca actuale in care oamenii castiga 1400 lei net lunar…ai impresia ca oamenii au bani de cheltuit in Mall…poate aveti voi de la Primarie ca v-ati marit salariile dar nu si competenta si performanta…sa va fie rușine…nu afirma gresit oamenii ca…PSD…este ciuma roșie…acest partid devenind si adversarul limbii romane…v-ati sacrificat Ministrul Educației…pentru ca sunteți slugoii UDMR…sunteți penibili!
Anonim
O investiție de 80 milioane euro nu se refuză ,va fi benefică pentru oraș.Domnule Primar,nu vă lăsați intimidat de toți cretinii.Dacă ar fi după acești idioți,niciodată nu s-ar construi ceva,pentru că s-ar inventa mereu piedici.
Anonim
De accord cu anonim
Nu se poate refuza o asemenea investitie.nu se pot bloca 80 mil euro din cauza liliecilor si broastelor
Pitestiul va muri fara investitii private..cele de La guvern sint 0