Bianca Maria, fetiţa minune a Muscelului la doar 11 ani.
Dar de la Dumnezeu. Aşa este considerat fiecare copil. Când divinitatea aşează în acelaşi „vas” al Său, pe lângă scânteia dumnezeirii şi alte nepreţuite haruri se vădeşte că lucrarea Sa este mai amplă. Opera desăvârşită pe care o contemplă cei care au privilegiul de a o descoperi. Aşa este considerată o fetiţă musceleancă. La doar 11 anişori, micuţa deţine un canal de YouTube în care promovează valorile autentice ale poporului român dreptcredincios.
Un copil precoce Talentul iese la iveală de timpuriu în cazul oamenilor aleși și, încă de când sunt mici, părinții, bunicii, toți cei apropiați întrezăresc un parcurs uluitor care, nu întotdeauna, are de-a face cu profesiile tradiționale ale familiei sau ale mai multor generații. O astfel de stare încearcă părinții Biancăi. În familia Popescu nu au existat artiști. Nici bunicii nu au avut astfel de preocupări. Înaintând pe arborele genealogic, mama fetiței nu regăsește vreo rudă care să fi cântat cu vocea sau la vreun instrument. Însă micuța pe care i-a dăruit-o Dumnezeu este cu totul aparte. Un copil precoce. Care își manifestă deja talentul artistic sub diverse forme. Avea doar șase anișori când i-a atras atenția un pliant ajuns, nu se mai știe cum, în mânuțele ei. Era un material informativ despre cursurile oferite de Clubul Copiilor din Câmpulung. A citit, a pus pliantul în ghiozdan și i-a spus mamei că vrea să meargă acolo. Acesta avea să fie începutul unei perioade bogate în evenimente la care părinții fetei nu s-ar fi gândit vreodată.
S-a descoperit pe sine Fetița din comuna Valea Mare Pravăţ avea să ajungă, în doar câțiva ani, o micuță vedetă – așa cum nu și-ar fi imaginat familia ei niciodată. Copila a dovedit aptitudini pentru canto. De multe ori a cântat și la slujbele de la biserică, atunci când părinții, oameni credincioși, cu frica lui Dumnezeu, o duceau de mânuță. Nici ei, nici preotul, nici enoriașii nu intuiau că în ea zace, în stare latentă, atâta talent. Încet, dar sigur, l-a pus în valoare la Clubul Copiilor, fiind angrenată în diverse spectacole cu ocazia zilelor unor comune din județ. Răsplata eforturilor sale a început să apară firav, dar încurajator pentru inima neprihănită a Biancăi. Diplome, plachete, premii, un loc I obținut la un festival, la categoria ei de vârstă. Fata constata că are potențial, așa cum o asigurau și îndrumătorii ei. De la o perioadă la alta, se descoperea pe sine.
A dormit cu vioara în pat! Având toată susținerea părinților, Bianca a început o rodnică colaborare cu Casa de Cultură „Tudor Muşatescu”, la invitaţia directorului Liviu Iana şi a participat la diverse activităţi culturale, vernisaje ale expoziţiilor de artă etc. Tot învârtindu-se în lumea artiștilor, fetiței au început să-i atragă atenția instrumentele. Și-a uluit părinții când a cerut o… vioară! I-au făcut pe plac și i-au achiziționat una – deși erau sceptici că va reuși să învețe să cânte. Atât de mult s-a bucurat micuța când a primit darul, încât, în prima noapte, de fericire, a dormit cu vioara în pat! Profesoara Monica Pârșan i-a fost călăuză pe acest drum și a jucat un rol hotărâtor în evoluția ei. Încă o dată Bianca a surprins prin rapiditatea cu care și-a însușit cunoștințele de specialitate. Și, mai cu seamă, a reușit să deprindă noțiunile de bază. Începutul a fost mai ușor decât s-ar fi așteptat familia. Din entuziasm, fata învăța la o oră de curs cât alții în trei! Pentru studiul temeinic al viorii, Bianca a ajuns elevă a Școlii de Muzică din Câmpulung. Dumnezeu i-a scos în cale un alt profesor deosebit: Ecaterina Țuțea, care avea să-i împărtășească multe dintre tainele muzicii de calitate.
Evoluție fulminantă La vârsta de 8 ani, fata a început să frecventeze cursurile Școlii Populare de Arte din Pitești, pentru a-și șlefui și mai bine vocea la orele de canto. Profesoarele Elena Sima și Rodica Voicu au contribuit din plin la succesele ulterioare ale copilei. Au urmat momente dintre cele mai plăcute care veneau să-i confirme talentul. A participat la Concursul Naţional de Interpretare „Iosiv Sava” din Bucureşti, unde a încântat publicul şi juriul cu „Cântec napolitan”, de P.I. Ceaikovski, acompaniată fiind, la pian, de colegul ei, Dragoş Chivu. Răsplata ostenelilor ei: premiul III la secţiunea Muzică de Cameră. În vara anului trecut, s-a aflat în mai multe rânduri pe scena Centrului Cultural Judeţean Argeş, unde a cântat alături de orchestra „Doina Argeşului”, dirijată de Virgil Iordache. Ca urmare a evoluțiilor bune din spectacole diverse și concursuri -de unde se întorcea încununată de lauri – Bianca Andreea Popescu începea să devină un nume cunoscut în lumea artistică. Filmările și aparițiile tv în diverse emisiuni la „Etno Tv”, „Favorit”, „Inedit Tv” au fost ca o consecință.
Pricesnele, pe primul plan La cei 11 ani pe care îi are acum, fata gândește mult peste vârsta ei. Are idealuri, planuri de viitor, visează să facă o carieră artistică de excepție. Dar nu uită nici de unde a plecat. Pentru prima dată și-a exersat vocea în strana bisericii, alături de corul credincioșilor. Se roagă, mai cu seamă, Maicii Domnului, al cărei nume îl și poartă. Simte o dragoste aparte pentru Fecioara Maria și, îndrumată de nașul ei, părintele Cosmin Bologea, de la parohia „Sf. Ierarh Nicolae” din Călinești, copila a început să cânte pricesne. A devenit renumită pentru glasul ei fermecător care răsună între zidurile locașurilor de cult. Pare că și sfinții din fresce zâmbesc duios când aud glasul îngeresc care se înalță spre cupola din care privește Iisus Pantocrator. Mai mult decât atât. Micuța artistă a creat pentru fani un canal de YouTube, intitulat: „Bianca Maria Andreea Popescu”. Emisiunea ei, „Întâlnire cu prietenii muzicii”, spre exemplu, se pare că este singura emisiune relizată de un copil! Ceea ce reprezintă o performanță. Periodic, realizează emisiuni dintre cele mai interesante, aduce în prim plan oameni care au legătură cu domeniul artistic, promovează valorile creștine autentice, precum familia, credința, școala.
Fiind la vârsta la care alte fetițe se joacă tot cu păpușile, musceleanca-minune are rezultate notabile pe plan artistic, cultural, spiritual! Cine dorește să se convingă nu trebuie decât să o urmărească pe canalul ei de YouTube.
Naiul, noua dragoste Palmaresul fetei este bogat până acum. De la toate concursurile la care participă se întoarce cu premii, iar vitrina pe rafturile căreia își va așeza trofeele este în pregătire. Pentru a uimi încă o dată, fetița le-a spus părinților că nu se simte împlinită dacă nu are și un… nai! Noua ei dragoste. Și, recent, a început studiul naiului cu profesorul Ionuţ Cârstea! <> Așa arată începutul unei cariere frumoase plină de succes, întinsă pe parcursul câtorva ani. Cum va continua Bianca? Nu știe decât Dumnezeu, cel care i-a dăruit frumusețe, gingășie și talent, din preaplinul milostivirii Sale. Iar fata continuă să-I cânte pricesne în locașurile de cult. Înveșmântată în alb, fetița își împreunează mâinile ca pentru o rugăciune fierbinte, își înalță ochii puri spre icoane și glasul îi urcă, precum tămâia, spre cer. Cum să nu creadă cei din preajmea ei că văd aievea un înger?