# Bebeluşul unui fermier din Vrancea, juniorul târgului de Sf. Maria
Printre micii producători din România care revin cu plăcere la Piteşti pentru a le oferi clienţilor produse naturale 100% se numără şi Gelu Andone din Vrancea. Prezent şi în acest an la târgul de Sf. Maria, fermierul ce-şi are gospodăria la peste 300 de kilometri depărtare de noi se laudă cu vinul alb şi roşu, obţinut în podgorii renumite, precum cele de Panciu, Odobeşti şi Jariştea (6 lei/litru, preţ la superofertă). Iar când îşi prezintă marfa de calitate superioară, vrednicul vrâncean nu uită să pomenească şi de alte roade ale pământului străbun, precum sâmburii de nucă (30 lei/kg) şi afinele de cultură (15 lei/kg).
Dar cel mai aprig, bărbatul de 38 de ani se făleşte cu frumoasa lui familie, care l-a însoţit, bucuroasă, la drum. E vorba de soţia sa, Daniela, în vârstă de 33 de ani, şi cei doi copii, Andreea, o domnişorică de vreo 11-12 ani, şi Andrei, un prunc de numai şase săptămâni, abia botezat.
Drept urmare, cel mai tânăr dintre expozanţii târgului piteştean este bebeluşul familiei Andone. În decorul standului zugrăvit în culorile vinului şi ale fructelor mai sus pomenite, Daniela ciuguleşte câte o afină atunci când îşi alăptează odorul oacheş şi dolofan. Ca să… îmbogăţească laptele matern cu vitamine. Pofticioasă nevoie-mare, o porumbiţă citadină se apropie de taraba lui Gelu şi ciupeşte din grămadă un sâmbure de nucă… Probabil, ca să-şi hrănească şi ea puişorii.
Gelu, stăpânul tarabei cu vin natural, deţine vreo trei hectare de viţă-de-vie moştenire de la părinţi. „Vinurile mele sunt naturale 100%, obţinute din tot felul de soiuri. Am Fetească, Riesling, Cabernet, Hamburg, Merlot… Strugurii au început deja să se coacă. Peste cel mult două-trei săptămâni începe culesul. Fiind titularul familiei, eu mă ocup de vie. Soţia mea are grijă de copii. La tăieri, la întinsul sârmelor, la cules sau în alte perioade ale anului când nu mă descurc singur angajez zilieri. Eu aduc la lucru nişte oameni din zona Vasluiului, întotdeauna aceiaşi. Fiecăruia îi plătesc între 100-120 lei pe zi. În plus le asigur cazarea şi le ofer câte ceva de mâncare. Anul acesta am avut emoţii cu producţia de struguri, întrucât a dat un pic de mană în ei, dar i-am stropit şi i-am scos la liman. Aşa că struguri vor fi din belşug”, ne asigură micul producător. În ultimii ani, Gelu este nelipsit de la „Toamna piteşteană”. La acest eveniment, vrânceanul aduce teascul şi sacii cu struguri proaspeţi pentru a le prepara clienţilor mustul pe loc. Invitaţia pentru următorul târg din centrul Piteştiului a primit-o deja, aşa că le dă întâlnire piteştenilor care doresc să savureze sucul dulce de struguri la 8 octombrie.
6 Comentarii
Bogdan Moisescu
Pâna la urmă cât are bebelușul 6 luni sau 6 săptămâni?
In titlu are 6 luni, in text are 6 săptămâni!
George Olteanu
Şase săptămâni, am corectat
Anonim
Mă scuzați , dar vine cu un copil așa mic la târg pe o astfelde căldură ?
Anonim
Site „Argesul” face din nou Publicitate/Reclamă mascată (in mod iresponsabil) !
Anonim
Este scandalos, chiar în fața CJ şi Prefecturii Argeş .Pericol de moarte față de copil din partea unei familii iresposabile (părinți, bunici, alte rude), dar şi Pericol față de sănătatea publică (consumatori).Direcția pt. PROTECȚIA MINORILOR ARGES trebuie demisă ! Poliția Comunitară dirijează… şpagile şi fugăreşte …babele !…Etc. Alo 112 !
Anonim
Tot Secera și Ciocanul a rămas….